Івано-Франківська міськрада розірвала угоду на медичні меблі після публікації NGL.media

21 Лютого 2024

Комунальне підприємство «Центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради» розірвало договір вартістю 18,8 млн грн на купівлю медичних меблів за завищеними цінами. Підрядник, ТОВ «Протек солюшнз Україна»,  все ж встиг виконати частину угоди, отримавши понад 8,6 млн грн, проте через скасування угоди міський бюджет зберіг більше 10,1 млн грн.

Про розірвання угоди повідомила Galka.if.ua, посилаючись на повідомлення місцевої правозахисної організації «Захист-Є». Франківським комунальникам довелося розірвати угоду після висновку Держаудитслужби про виявлені під час проведення тендеру порушення.

Нагадаємо, що у листопалі минулого року NGL.media повідомили про угоду на 18,8 млн грн між КП «Центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради» та ТОВ «Протек солюшнз Україна», що передбачала закупівлю спеціалізованих меблів для медичних закладів. Під час аналізу цієї угоди виявилось, що вартість багатьох меблів завищена на 70-90%.

Після тієї публікації місцевим журналістам вдалося сфотографувати переписку мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який радив своїм заступникам уникати великих тендерів і розбивати їх на дрібніші частини.

Підготував Олег Котюжанський


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy