Київські комунальники вдвічі переплатили за вуличні делінеатори

13 Грудня 2023

Комунальне підприємство Київської міської ради «Центр організації дорожнього руху» уклало договір на закупівлю майже двох тисяч делінеаторів за 3,9 млн грн з ТОВ «Торговий дім «Призма». За результатами закупівлі комунальники переплатили майже половину реальної вартості товару.

Делінеатори призначені для забезпечення безпеки на дорозі, який використовується для виділення дорожнього руху та регулювання руху транспортних засобів

Делінеатори використовуються для виділення дорожнього руху та регулювання руху транспортних засобів

«Центр організації дорожнього руху» замовив 1914 поліуретанових делінеаторів турецького виробництва вартістю 2022 грн за одиницю (тут і далі ціни вказані з урахуванням ПДВ). Натомість в спеціалізованих магазинах їх можна придбати за значно нижчою ціною. До прикладу, в мережі «Епіцентр», вони коштують 1200 грн. Відтак, загальна сума переплати на цій закупівлі склала 1,6 млн грн.

У комунальному підприємстві відмовились коментувати завищення ціни. Але співпраця комунальників та «Торгового дому «Призма» відбувається з 2018 року – щонайменше раз в рік, вони купують у них делінеатори. Наприклад, минулого року вони купили 1389 делінеаторів по 2018 грн/шт.

ТОВ «Торговий дім «Призма» було засновано у 2018 році. Кінцевим бенефіціарним власником є дніпрянка Надія Гонитель. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, з початку року фірма отримала державних замовлень на 5,2 млн грн.

Підготував Олег Котюжанський


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy