«Миколаївська обласна варта» купила розкішний мінівен Volkswagen

22 Вересня 2023

Комунальне підприємство Миколаївської облради «Миколаївська обласна варта» купило за 2,1 млн грн мінівен преміум-класу Volkswagen Caravelle – це найдорожча комерційна модель Volkswagen, легально доступна в Україні.

КП «Миколаївська обласна варта», створене в кінці лютого минулого року розпорядженням голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма для охорони громадського порядку у місті і захисту від мародерів, уклало 12 вересня угоду з хмельницьким ТОВ «Інтер Авто Центр» на придбання автомобіля Volkswagen T6.1 Caravelle Saksonia EU5.

Восьмимісний чорний мінівен 2023 року випуску обладнаний мультимедійною системою з дисплеєм та шістьма динаміками, тризонним клімат-контролем, круїз-контролем, підігрівом сидінь, камерою заднього виду та іншими опціями.

Це одна з найдорожчих моделей серед автомобілів такого типу – наприклад, вартість схожого автомобіля того ж виробника – дев’ятимісний Volkswagen Kombi – стартує від 1,4 млн грн.

Volkswagen T6.1Caravelle Saksonia EU5 (фото ілюстративне)

Volkswagen T6.1 Caravelle Saksonia EU5 (фото ілюстративне)

Відповідальна за закупівлі «Миколаївської обласної варти» Наталя Білоус відмовилась пояснити телефоном необхідність такої покупки. Проте на письмовий запит NGL.media отримали таку відповідь: «КП «Миколаївська обласна варта» бере участь в охороні важливих об‘єктів і комунікацій, інших критично важливих об‘єктів інфраструктури […] Для виконання покладених завдань КП «Миколаївська обласна варта» має потребу в матеріально-технічній базі, зокрема в автомобілях для перевезення працівників підприємства. Джерело фінансування закупівлі бюджетні кошти».

КП «Миколаївська обласна варта» зі статутним капіталом у 200 тис. грн було створене 28 лютого 2022 року розпорядженням голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма на базі КП «Госптехобслуговування», яке займалося прибиранням адміністративних приміщень, дрібними ремонтами тощо.

У березня 2023 року обласна рада збільшила статутний капітал «Миколаївської обласної варти» до 23,2 млн грн, виділивши додаткові кошти з бюджету. Тоді директор КП Микола Кукуруза запевняв депутатів, що витрати підприємства «мінімізовані», а додаткові гроші підуть на зарплати, придбання паливно-мастильних матеріалів і експлуатацію автотранспортних засобів.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy

Підготував Максим Піхо