Фірма однопартійця мера Черкас після «бану» АМКУ все одно уклала вигідну угоду з мерією

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради замовив капітальний ремонт будівлі для розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) компанії «Колтех-Транс», яку АМКУ напередодні оштрафувало за змови на торгах. Проте міськрада таки уклала договір вартістю 5,43 млн грн з цією компанією.

ТОВ «Колтех-Транс» стало єдиним учасником і відповідно переможцем відкритих торгів з особливостями. До кінця цього року компанія мала б завершити капітальний ремонт будівлі для розміщення ВПО та центру по роботі з внутрішньо переміщеними дітьми.

Проте ще до укладення договору компанія встигла отримати багатомільйонний штраф від АМКУ, який за результатами розслідування визнав ТОВ «Колтех-Транс» у чисельних випадках змови на торгах з ремонту доріг. Санкція – штраф у 7,91 млн грн і трирічна заборона отримувати бюджетні підряди.

Разом з «Колтех-Транс» АМКУ покарав також ТОВ «Євробуд-індустрія» (штраф 15,1 млн грн), ТОВ «Лиможінвест» (штраф 5,44 млн грн) і ФОП Акопян Вардан Ковалоевич (штраф 332,67 тис. грн).

Повідомлення про штрафи і внесення у «чорний список» АМКУ опублікував 23 серпня, проте 29 серпня Черкаська міськрада уклала договір на 5,43 млн грн з «Колтех-Транс». Це вже третя угода, яку мерія Черкас уклала з цією компанією цього року. А загалом різні підрозділи Черкаської міськради підписали 63 договори з «Колтех-Трансом» – це майже 80% від усіх контрактів компанії через Prozorro.

Власником і керівником ТОВ «Колтех-Транс» є черкаський підприємець Сергій Колесниченко, якому належить ще десяток місцевих фірм – зокрема, ТОВ «Сіті буд 2017», ТОВ «Лиможбуд», ТОВ «Грін таун 2016» та інші.

У 2020 році Сергій Колесниченко балотувався до Черкаської міської ради від партії «За майбутнє», але не пройшов за списком. Від цієї ж партії був обраний нинішній мер Черкас Анатолій Бондаренко.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy