У Краснодарі застрелили командира російської субмарини, якого ідентифікували NGL.media

10 Липня 2023
Станіслав Ржицький (архів NGL.media)

Станіслав Ржицький (архів NGL.media)

У російському місті Краснодар застрелили 42-річного Станіслава Ржицького, якого NGL.media минулого року ідентифікували як командира підводного човна Б-265 «Краснодар», з якого запускали балістичні ракети по українських містах. Зокрема, ймовірно, саме з цього підводного човна 14 липня минулого року завдали ракетного удару по Вінниці, внаслідок якого загинули 27 людей.

Загибель Ржицького підтвердили російські ЗМІ. Повідомляють, що вранці 10 липня він вирушив на пробіжку біля спорткомплексу «Олімп», де його підстеріг невідомий і ліквідував чотирма пострілами. Стрільцю вдалося втекти.

Нагадаємо, що рік тому NGL.media опублікували велике розслідування, у якому ідентифікували капітанів усіх підводних човнів Чорноморського флоту РФ, в тому числі і Станіслава Ржицького, станом на 2020 рік.

У повідомленнях про смерть Станіслава Ржицького російські ЗМІ пишуть, що він працював у Краснодарі заступником начальника відділу з мобілізаційної роботи, проте підтверджують, що раніше він був капітаном II рангу і командиром підводного човна «Краснодар». Коли Ржицький вийшов у відставку з флоту – з цих повідомлень неясно. На сайті місцевої адміністрації він справді вказаний заступником начальника відділу із мобілізаційної роботи. Але за даними веб-архіву Wayback Machine, станом на 29 січня 2022 року його в переліку працівників ще не було.