Золочівська міськрада за день віддала Геворгу Багдасаряну вісім підрядів на 11,3 млн грн

09 Травня 2023

Вулиця Героя України Степана Бандери у центрі Золочева (фото Google)

Золочівська міська рада Львівської області уклала вісім угод на ремонт доріг з двома компаніями місцевого мешканця Геворга Багдасаряна. Вартість кожної угоди трохи менша 1,5 млн грн, що дозволило уникнути процедури відкритих торгів і укласти прямі угоди на загальну суму понад 11 млн грн.

Міська рада віддала вісім підрядів на капітальний ремонт вулиць безпосередньо у Золочеві і у трьох сусідніх селах, що входять до складу громади, ПП «Золочівстарбуд» місцевого жителя Геворга Багдасаряна та йому ж як фізичній особі – підприємцю. Загальна вартість робіт за угодами склала 11,3 млн грн:

  • капітальний ремонт вул. Шашкевича в с. Білий Камінь – 1 468 336 грн;
  • капітальний ремонт вул. Грушевського в с. Гончарівка – 1 492 506 грн;
  • капітальний ремонт вул. Джерельна у с. Єлиховичі – 1 496 263 грн;
  • капітальний ремонт вул. Шота Руставелі в м. Золочеві – 1 481 887 грн;
  • капітальний ремонт вул. Кармелюка від вул. Львівської до перехрестя вул. Крилова-Франка у м. Золочеві – 1 498 730 грн;
  • капітальний ремонт вул. Базарна у м. Золочеві – 1 170 740 грн;
  • капітальний ремонт перехрестя вул. Заріччя-Барвінського-Бродівська у Золочеві – 1 414 872 грн;
  • капітальний ремонт вул. Партизанська у м. Золочеві – 1 300 292 грн.

Золочівська міськрада закупила ці послуги поза процедурою відкритих торгів – за прямими угодами. Це стало можливо тому, що сума кожної угоди є менше 1,5 млн грн. «Конкурентні торги мали б проводити від суми в 1,5 млн грн.  І хоча замовник уклав договори, вартість яких дуже близька до порогів, однак порушення тут не має, тим більше, що роботи заплановано провести не лише у Золочеві, але й селах району», – пояснює експертка «Центру громадського моніторингу та досліджень» Оксана Дзявроник.

Окрім восьми угод, підписаних 1 травня, ще через тиждень Золочівська міськрада уклала з тим же ПП «Золочівстарбуд» окрему угоду вартістю 6,5 млн грн на капітальний ремонт вул. Бандери у Золочеві. У цьому випадку міськрада провела відкриті торги з особливостями, проте «Золочівстарбуд» був єдиним учасником.

Окрім «Золочівстарбуду», Геворг Багдасарян володіє ще однією компанією, що спеціалізується на дорожньому будівництві – ПП «Золочівдорбуд». Підприємства Багдасаряна є топ-підрядниками Золочівської міської ради – з ними уклали уже 338 угод загальною вартістю понад 80 млн грн.

Цей матеріал підготовлено в рамках проекту Інституту висвітлення війни та миру за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.