Відповідальних за проєкт «ВелоБескиди» підозрюють у розкраданні коштів

25 Квітня 2023

фото ЛОВА

Галицький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою директору ПП «Інтер-Буд-Інвест» Сергію Бегіну та головному інженеру Ігорю Скибці. Ця компанія займалася будівництвом туристичної інфраструктури на Дрогобиччині у 2021 році. Загальна вартість будівництва складала 10,3 млн грн. На думку слідчих, роботи на суму 824,2 тис грн були виконані лише на папері, бо директор та головний інженер підробили акти виконаних робіт і довідки про їхню вартість.

Також запобіжний захід обрали у вигляді особистого зобов’язання Андрію Шимкову, який проводив технічний нагляд за будівельними роботами і не помітив, що вказані в документах роботи насправді не були виконані.

Запобіжний захід працівників «Інтер-Буд-Інвест» триватиме до 8 червня 2023 року із можливістю внести 536,8 тис грн застави. А особисте зобов’язання для Андрія Шимкова триватиме до 10 червня 2023 року.

Договір з «Інтер-Буд-Інвест» на будівництво нової туристичної інфраструктури у Трускавецькій, Бориславській й Східницькій громадах Львівщини уклали на початку вересня 2021 року. Компанія мала облаштувати чотири велосипедних та п’ять пішохідно-трекінгових маршрутів, дві спортивні велотраси, а також оглядову вежу висотою 15,6 м на горі Цюхів Верх біля села Орів. На початку червня 2022 року проєкт «ВелоБескиди» відкрили.

Пізніше слідчі поліції встановили, що під час будівництва «ВелоБескидів» директор «Інтер-Буд-Інвест» Сергій Бегін та головний інженер цього підприємства Ігор Скибка підробили два акти виконаних робіт та дві довідки про вартість виконаних будівельних робіт. Внаслідок цього «Інтер-Буд-Інвест» отримало 824,2 тис грн за роботи, які насправді не проводило.

За тим, щоб зазначені роботи в документах відповідали реальності відповідав Андрій Шимків, якого найняли для цього. Слідчі також вважають, що Шимків не помітив, що підрядник вказав неправдиву інформацію у документах стосовно виконаних робіт та їх вартості.

Усіх трьох підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, службовому підробленні документів та службовій недбалості.

За даними YouControl, підприємство «Інтер-Буд-Інвест» створили у 2008 році в місті Тисмениця, що на Франківщині. Його заснував Юрій Коцький, а зараз керує підприємством Сергій Бегін, який і є теперішнім кінцевим бенефіціаром «Інтер-Буд-Інвест».

Основним видом діяльності компанії є будівництво житлових і нежитлових будівель. З 2018 року «Інтер-Буд-Інвест» отримало на державних підрядах 812,7 млн грн.