Головному господарнику Закарпаття для роботи потрібні авто преміум-класу

14 Квітня 2023

Антон Громовий (фото «Голосу Карпат»

Комунальна установа «Управління спільною власністю територіальних громад»  Закарпатської обласної ради під керівництвом Антона Громового поповнює свій автопарк коштом платників податків. Уже купили за 1,47 млн грн повнопривідний кросовер Skoda Kodiaq у покращеній комплектації, а також оголосили тендер на покупку Skoda Superb Style 2.0 за 1,67 млн грн. На два автомобіля планують витратити не менше 3,2 млн грн.

14 квітня управління спільною власністю територіальних громад Закарпатської облради уклало угоду з мукачівським ТОВ «Закарпат-Авто» про придбання кросовера Skoda Kodiaq за 1,47 млн грн. Ця компанія запропонувала саме те, що хотів замовник – повнопривідний Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI кольору «сірий графіт» з 18-дюймовими легкосплавними дисками, бензиновим двигуном екологічного стандарту Євро-6 та автоматичною 7-ступінчастою коробкою передач.

ТОВ «Закарпат-Авто» належить мукачівському підприємцеві Сергію Ремезу, який також є співзасновником ТОВ «Автоцентр-Ужгород» і ТОВ «Контраст-Сервіс». У 2012-2019 роках Сергій Ремез був помічником відомого нардепа Михайла Ланьо, який зараз очолює Мукачівську районну раду.

Як виявилось, представницьким кросовером закарпатські господарники вирішили не обмежуватися і 10 квітня оголосили тендер на закупівлю ще більш представницького автомобіля Skoda Superb Style 2.0 очікуваною вартістю 1,67 млн грн.

Варто зауважити, що з травня 2022 року «Управління спільною власністю територіальних громад»  Закарпатської облради очолює 42-річний Антон Громовий. За даними місцевих ЗМІ, він зробив стрімку кар’єру за часів екс-президента Януковича – до заступника голови ОДА, поки не попався на хабарі. Пізніше його перевели на посаду заступника начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області, де він пропрацював до Революції гідності.

Відповідно до закону «Про очищення влади» у 2014 році Антон Громовий був люстрований із забороною протягом наступних десяти років працювати в органах державної влади та місцевого самоврядування. Того ж року він подав позов щодо скасування «люстраційного» наказу і виплати йому зарплати за весь час вимушеного відсторонення від роботи. Наприкінці 2020 року Закарпатський окружний адміністративний суд цей позов задовільнив, але податківці подали апеляцію. Пізніше справа перейшла до Верховного Суду, де вирішували питання виплати зарплати за кілька років. Наразі обставини цієї справи все ще розглядаються в  Закарпатському окружному адмінсуді. У листопаді 2022-го року суд останньою (на цей момент) ухвалою відмовив податківцям у повороті виконання судового рішення.

За минулі роки Антон Громовий встиг засвітитись в кількох політичних проектах. У 2016 році він очолив обласний осередок партії «Наш Край», створеної екс-регіоналами  Через три роки пожертвував майже мільйон гривень на «Українську стратегію Гройсмана». А вже у 2020 році балотувався, хоч і безуспішно, до Закарпатської обласної ради від партії «Рідне Закарпаття».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.