Будівництво нового офісу поліції подорожчало на понад 37 млн грн

01 Березня 2023

Візуалізація будівництва

Головне управління Національної поліції у Львівській області за результатами відкритих торгів із особливостями замовило послуги із будівництва адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській (біля будинку №105) у Львові (коригування) за понад 73 млн грн у ТОВ «Фірма «Інтербуд». Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Два роки тому переможцем тендеру з будівництва центру теж стала «Фірма «Інтербуд» із ціною в 83,52 млн грн, точніше його добудови, бо будівництво стартувало ще в 2013 році, але було призупинено. У 2021-му готовність добудувати офіс поліції заявили сім компаній, і «Фірма «Інтербуд», за результатами аукціону, була передостанньою. Але замовник після торгів відхилив п’ять учасників з дешевшими пропозиціями. Спочатку передбачалось, що роботи мають виконати до кінця 2021 року, але вже влітку угоду продовжили до кінця 2022-го.

Згідно з даними порталу ЄДата, «Фірмі «Інтербуд» перерахували за роботи приблизно 41 млн грн. На Prozorro вказана сума в 48 млн грн. Але договір розірвали «у зв’язку з істотною зміною обставин».

Як пояснив Олексій Гайда, один із співвласників компанії-підрядника, минулоріч не вдалося завершити роботи через повномасштабне вторгнення росії. Спочатку не було можливості закупити деяке потрібне обладнання, потім відбулося подорожчання, а поліція також захотіла внести зміни щодо облаштування бомбосховища, забезпечення безперебійного живлення, бойового мультимедійного тиру та інше. Відтак, довелось розірвати угоду, зробити новий проєкт та провести конкурс на завершення будівництва.

Тепер, на поточних торгах, такої високої конкуренції не було, єдиним конкурентом «Інтербуду» стало ТОВ «Роксіс Груп» з пропозицією на 4,6 млн грн дорожчою. «Інтербуд» завершуватиме будівництво за 73,14 млн грн. Тобто, у порівнянні з 2021 роком, воно загалом подорожчало на понад 37 млн грн. Джерелом фінансування є грантові кошти ЄС.

Власниками ТОВ «Фірма «Інтербуд» є Андрій Демус, Олексій Гайда, Богдан Парнета, Володимир Кордупель, Ігор Костюк та Андрій Пенцак. Більшість із засновників були у виборчих списках партії «ВАРТА».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.