Суд оштрафував директора КП у Комарному за регулярні премії самому собі

27 Лютого 2023

Фото умовне з сайту lexinform

Городоцький районний суд оштрафував директора комунального підприємства «Комарно-Сервіс» за те, що він виписував премії самому собі. Степан Кулиняк переконує, що витрачав ці гроші не на себе, а на потреби міста. Після інциденту з конфліктом інтересів він змінив роботу.

Загалом суд розглянув 10 протоколів про адміністративне порушення Степаном Кудляком. З серпня 2021 по червень 2022 року він підписував накази про преміювання самого себе на 30-50% від окладу. Загальна сума премій за цей період становила 95,6 тис. грн.

У суді Степан Кудляк визнав свою провину у порушенні конфлікту інтересів. А в коментарі редакції заявив, що витрачав усі свої премії на діяльність підприємства «Комарно-Сервіс». Мовляв, Комарнівська міська рада не виділяла гроші на потреби підприємства, а інших варіантів, окрім отримання премій, не було. Тому довелось діяти радикально та отримувати фінансування, ризикуючи бути покараним за корупцію. Зі слів Кудляка, гроші він витратив не на себе, а на оренду техніки, чищення каналізації в Комарному та інші потреби міста.

«Мене ніхто не питав, чи треба підприємству екскаватор, розхідні матеріали, іншу техніку. Всі кошти були витрачені на підприємство, бо ми не мали жодної одиниці техніки, були лише дві тачки на балансі», – сказав Степан Кудляк.

Степан Кудляк вважає, що його звинуватили в корупції не через сам факт виписування собі премій, а через їхню замалу суму.

«У контракті з міською радою було прописано, що я мав щомісяця брати 100% премії і не погоджувати це з органом місцевого самоврядування. Якщо би я брав менше або більше, то я мав погоджувати це з органом місцевого самоврядування. Тому так і вийшло, що мене звинуватили у корупції», – переконаний Степан Кудляк.

Городоцький районний суд Львова визнав Степана Кудляка винним і оштрафувала його на 3,4 тис. грн.

Після цього випадку Степан Кудляк звільнився і тепер працює майстром у Львові в ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.