Переданий волонтерами автомобіль зареєстрували на родича прикордонника

26 Січня 2023

Святослав Літинський, фото з його сторінки у Facebook

Волонтер Святослав Літинський сьогодні, 26 січня, опублікував допис, в якому розповів, що переданий ним для прикордонників автомобіль перереєстрували на родича керівника відділу прикордонної служби «Смільниця» Сергія Шестопала.

«У березні до мене звернулись прикордонники із застави у Смільниці з проханням надати їм для службового користування автомобіль, адже ті, які були у них, віддали для потреб ЗСУ. Уже 24-ого березня вдалось передати на цю прикордонну заставу автомобіль Кіа Соренто, оплачений за гроші нашої збірки», – написав волонтер у себе на сторінці у Facebook.

Після передачі автомобілів та отримання акту Святослав Літинський просить адвоката робити запит в сервісний центр МВС чи орган, який отримав авто. Це потрібно для того, аби переконатись, чи не опинилась автівка у власності якоїсь приватної особи. В даному випадку теж був акт за підписом старшого техніка ВПС «Смільниця», однак:

«Після адвокатського запиту з’ясувалося, що автомобіль зареєстрований на приватну особу, здається на вітчима начальника прикордонної застави Шестопала Сергія», – написав Літинський.

Фото Святослава Літинського

Сергій Шестопал, начальник відділу прикордонної служби «Смільниця» Мостиського прикордонного загону, пояснив «Наші гроші. Львів», що це був обмін автомобілів.

Мовляв, він обміняв придбаний за його гроші Land Rover на Kia Sorento. «Я передав Land Rover на польській реєстрації їх організації у березні», – каже він.

Скрін, надісланий Сергієм Шестопалом на підтвердження його слів. За його словами, на фото переданий ним Land Rover

У подальшому отриманий Kia, як підтвердив Шестопал, зареєстрували на його вітчима. Але автомобіль, за його словами, використовувався на службі, а потім був переданий військовослужбовцю з числа прикордонників. Той якраз був на ротації і мав на цьому автомобілі поїхати на службу у Луганську область. Але не встиг, бо його вилучило Державне бюро розслідувань.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький і керівник ВПС «Смільниця» Сергій Шестопал (зліва направо). 2016 рік. Фото starosambirshchyna3000.blogspot.com

ДБР розслідує історію із автомобілем із кінця жовтня 2022 року за заявою Святослава Літинського. У судовому реєстрі є одна датована листопадом ухвала в цій справі, де ДБР просить дозволу на огляд авто.

Військовослужбовець, якому Шестопал передав Kia Sorento, відмовився спілкуватись із журналісткою «Наші гроші. Львів». Водночас, сам Сергій Шестопал стверджує, що ніхто не збирався заробляти на цій автівці.

На запитання, чи справді Шестопал обміняв Land Rover на Kia Sorento, Святослав Літинський повідомив, що він особисто не отримував Land Rover, але знає, що Шестопал передав його для військових. Шестопал також уточнив редакції, що Land Rover не був ввезений в Україну як гуманітарна допомога.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.