Учасники зі схожими документами позмагались за 1,6 мільйона на прибирання Новодністровська

23 Січня 2023

Провівши відкриті торги з особливостями Новодністровська міська рада Чернівецької області визначилась з підрядником, який надаватиме послуги по благоустрою території міста. Відповідний договір з ТОВ «Укрпрофсервіс» вартістю 1,67 млн грн опублікували в Prozorro.

Номінальна конкуренція

Оголосивши 28-го грудня 2022 року закупівлю Новодністровська міська рада почала процес підбору підрядника, що забезпечуватиме чистоту на вулицях міста до 30 червня 2023 року.

Тендерною документацією передбачалось, що майбутній переможець торгів займатиметься підмітанням території, прибиранням листя, заметів та наледнів, очищенням вуличних урн та посипанням проїжджих частин та тротуарів протиожеледною сумішшю. Окрім того, працівники мають проводити постійний моніторинг санітарного стану доріг, тротуарів та місць загального користування та у випадку виявлення пошкоджень елементів благоустрою – інформувати про них міську раду.

При очікуваній вартості замовлення в 1,668 млн грн до участі у торгах долучилось двоє учасників. ТОВ «Аванті +» подав цінову пропозицію ідентичну очікуваній вартості, а ТОВ «Укрпрофсервіс» – на 3 тис. грн дешевшу – 1,665 млн грн. Незважаючи на мінімальну різницю між пропозиціями учасники в подальшому не торгувались, тож аукціон завершився з уже згаданими цінами.

Пов’язані учасники

Учасники зустрічаються на торгах вдруге. Першого разу це було рік тому, на тендері все тієї ж Новодністровської міської ради. Тоді учасники у складі своїх тендерних пропозицій подали, серед іншого, й інформацію про задіяних працівників. Частина прізвищ опинилась в довідках обох фірм одночасно.

Цьогоріч таких помилок учасники не допускали. Принаймні, що стосується працівників. Однак кілька спільних деталей все ж були присутні.

Перш за все – ідентична стилістика оформлення довідок, навіть тих, які мали бути оформлені в довільному вигляді. Для прикладу, гарантійний лист щодо розташування матеріально-технічної бази в межах Новодністровської громади. Його шаблону замовник не давав, однак обидва учасника оформили його ідентично, аж до повтору тексту слово в слово та нетипової стилістики зображення герба.

Відкрийте зображення у новому вікні, аби переглянути ближче

Відкрийте зображення у новому вікні, аби переглянути ближче

Ідентичним у фірм виявився і набір обладнання. Хоча кількість інструментів та механізмів дещо відрізняється – порядок опису цього інструментарію однаковий.

Відкрийте зображення у новому вікні, аби переглянути ближче

Є в документах ТОВ «Аванті +» та ТОВ «Укрпрофсервіс» й інші спільні риси. А точніше крапки. Мова йде про дефекти друку чи сканування, які присутні на пакетах тендерних пропозицій обох фірм.

Відкрийте зображення у новому вікні, аби переглянути ближче

Хто власники

На момент написання матеріалу власником ТОВ «Укропрофсервіс» значився Іван Майор, який до травня 2022 року очолював також ТОВ «Захід сіті». Бенефіціаром останнього є Віталій Молошаг, якому також належить вже відоме нам ТОВ «Аванті +».

Прикметно, що юридична адреса ТОВ «Укропрофсервіс» – місто Новодністровськ, квартал 19, будинок 57, співпадає з адресою реєстрації Організації роботодавців «Міська організація роботодавців «Міська організація Новодністровських роботодавців», в яку входять і ТОВ «Аванті +», і сам Віталій Молошаг. А от ТОВ «Укропрофсервіс» та Іван Майор, як не дивно, в числі засновників не значаться.

Окрім бізнесових Іван Майор має і політичні амбіції. У 2020-му році балотувався від партії «За майбутнє» до Чернівецької обласної та Новодністровської міської рад. Однак голосів для отримання мандату забракло.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.