Заступник генпрокурора скористався автомобілем Козловського для поїздки за кордон

20 Січня 2023

Заступник генпрокурора Олексій Симоненко їздив у відпустку в Іспанію на автомобілі Mercedes, який належить компанії дружини Григорія Козловського. Крім того, супроводжував прокурора охоронець Козловського. Про це повідомив журналіст «Української правди» Михайло Ткач у Facebook.

За його словами, заступник генерального прокурора відпочивав у Марбельї (Іспанія). Фото звідтам опублікувала дружина Симоненка в Instagram.

Михайло Ткач повідомляє, що за інформацією його джерел, Симоненко перебував у відпустці за кордоном 10 днів. 30 грудня 2022 року він покинув Україну через пункт пропуску «Краківець» на автомобілі Mercedes ВС 0001 ХН разом з Віктором Деркачем. А повернувся в Україну 8 січня цього року через той же «Краківець» разом з Романом Серетком.

«Виявилося, що авто зареєстроване на компанію ТОВ «Холдинг «Гранд готель». Компанія належить дружині дуже відомого львівського підприємця і депутата Григорія Козловського. Правоохоронці рівня Симоненка не можуть не знати, чим саме займається людина, яка має стосунок до ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика», почесний президент ФК «Рух» та власник улюбленого з початку повномасштабного вторгнення росії серед нашої еліти готеля у Львівській області «Emily Resort», який гостинно, а іноді навіть безкоштовно, приймає топ-посадовців на ночівлю, тиждень, місяць», – написав Михайло Ткач.

Він також додав, що Серетко, з яким заступник генпрокурора повернувся в Україну, є охоронцем Григорія Козловського:

«Якщо подивитись у відповідному додатку як записаний в телефонах пан Серетко, то записаний він як охоронець Козловського та начальник охорони того самого готеля «Emily Resort». Віктор Деркач, який вивозив з країни на машині Козловського заступника генпрокурора, у 2016-2018 роки подавав декларації про майновий стан як працівник Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Львівській області».

Від «Наші гроші. Львів»

ТОВ «Холдинг «Гранд готель» належить співачці та дружині Григорія Козловського Юлії. Ще до квітня 2021 року Козловський був керівником ТОВки, а до жовтня 2021 року – співзасновником. За даними YouСontrol, компанія володіє п’ятьма Mercedes-Benz.

Козловський був депутатом Львівської міської ради, а потім обласної від «Європейської солідарності». На початку 2022 року він звернувся до Львівської обласної ради з заявою про складання депутатських повноважень.

Він також є власником ТОВ «Академія футболу», яке тепер називається «Емілі Івент Хол» і орендує Винниківське озеро. Саме там працює однойменний івент-хол, «Emily resort», «Emily hotel». Щодо «Винниківської тютюнової фабрики», то він є одним із її бенефіціарів разом із Олександром Свіщовим.