Коштом львівського бюджету доремонтують дорогу до комплексу Козловського за 6 млн грн

20 Грудня 2022

Emily Resort. Фото з booking.com

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради замовив додаткові роботи з капітального ремонту дороги від вулиці Личаківської до центрального входу на Винниківське озеро вартістю 6,1 млн грн. Про це стало відомо з інформації, оприлюдненої 2 грудня на сайті закупівель Prozorro.

Нагадаємо, орендарем водойми є «Академія футболу» – компанія екс-депутата Львівської облради та Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського. Ця ж компанія скупила землю навколо неї. Тепер фірма називається «Емілі Івент Хол» і там працює однойменний івент-хол, «Emily resort», «Emily hotel» тощо.

Капремонт дороги замовила ще у 2020 році Винниківська міська рада за 15,5 млн грн у ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» (у подальшому суму зменшили до 14,4 млн грн).

Вже в кінці того ж 2020 року нібито виникла необхідність у виконанні додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проєкті. Виявилось, що дорога просідає, треба передбачити замiну нестiйкого грунту на привозний і провести додаткове видалення дерев.

Цікаво, що однією з причин було вказане й те, що у ходi будівництва комплексу змінились конфігурація та кількість заїздів на територію. А тому замовили робіт ще на 6,1 млн грн за прямою угодою.

Сам договір опублікували вже у січні 2021 року, коли Винники приєднали до Львівської ОТГ. Сама угода є цікавою, оскільки зі сторони Винниківської міськради її ніхто навіть не підписав. Також немає печатки.

Як пояснили у департаменті міськради, новий договір підписали, бо Львівська міська рада перебрала на себе функції замовника. Окрім того, попередній договір на додаткові роботи, як ми вже зазначили, взагалі ніхто не підписав.

ТОВ «Онур конструкціон інтернешл» зареєстроване у Києві, власниками є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Фірма є одним з найбільших підрядників на ринку реконструкції доріг в Україні.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.