Львівська ОВА заплатить за електронний документообіг 12 млн грн фігуранту кримінального провадження

07 Грудня 2022

Фото: Work.ua

Управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної державної адміністрації 2 грудня 2022 року уклало угоду на розширення системи електронного документообігу (СЕД) з ТОВ «Інтекресі бейз» за 11,62 млн грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro. Закупівля проведена як «відкриті торги з особливостями», що передбачає участь лише одного учасника, як і було в даному випадку.

Згідно з угодою, підрядник налагодить систему електронного документообігу для кожної територіальної громади Львівської області, проведе навчання адміністраторів та налагодить внутрішній обмін документацією між користувачами. Загалом передбачено надання 3075 ліцензій на використання програмного забезпечення, де вартість кожної становитиме 2,5 тис. грн. Власне це найдорожча складова проєкту. За процес впровадження, згідно зі специфікацією, яка є додатком до угоди, «Інтекресі бейз»  отримає 1 млн грн. Ще 2,28 млн грн буде коштувати налаштування внутрішнього обміну документами між громадами.

Прибуток підприємства складе 546,1 тис. грн, а на оплату плаці передбачено 301,6 тис. грн. При цьому в угоді зазначено зарплати, які будуть отримувати представники підрядника. Найбільше передбачено для провідного інженера-програміста – 69,7 тис. грн. Керівник проектів та програм отримуватиме 56 тис. грн., старший інженер-програміст – 54,8 тис. грн.

ТОВ «Інтекресі бейз» входить до консорціум «Intecracy Group», що належить компанії «Інтекресі Венче Лтд» (Кіпр), а керує нею Олександр Россол, раніше відомий як директор із розвитку компанії «Софтлайн». Кінцевим бенефіціаром, через офшор, є киянин Михайло Віговський.

Як раніше повідомляв сайт «Наші гроші», фірма «Інтекресі Бейз» у 2016 році фігурувала у кримінальному провадженні, відкритому за фактом розкрадання коштів на обслуговування держреєстрів колишніми службовцями Мінюсту, ДП «Інформаційний центр» і ДП «Інформаційні судові системи».

Крім того, згадується підприємство і в провадженні, відкритому у лютому 2020 року. Досудове розслідування тут ведуть слідчі Національної поліції України «за фактом розтрати майна службовими особами ряду державних органів, підприємств та установ виконавчої влади». Йдеться про посадовців, які замовляючи послуги цілій низці фірм, так і не створили комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) з використання засобів захисту інформації, які пройшли державну експертизу. Щоправда, особливих слідчих дій в цій справі не відбувається, а остання ухвала в судовому реєстрі повідомляє про продовження терміну досудового розслідування до 11 серпня 2022 року.