У прикордонному Краковці уклали угоду на ремонт для переселенців з давніми махінаторами

05 Грудня 2022

Фото ілюстративне

Відділ освіти Яворівської міської ради у Львівській області уклав угоду на капітальний ремонт приміщення для тимчасового перебування внутрішньо переміщених з приватним підприємством «Енергоекосервіс» за 8,95 млн грн. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Ремонт виконають у приміщенні середньої школи у селищі Краковець. І всі роботи планують завершити до кінця 2022 року. Все фінансування передбачено з місцевого бюджету. Згідно з кошторисом, фірма отримає прибуток у розмірі 111 тис. грн, а на заробітну плату піде 1,4 млн грн.

Цього року «Енергоекосервіс» отримав державних підрядів на 11,8 млн грн, всі вони за прямими угодами. Підприємство давно і активно працює у прикордонних районах Львівської області. А також було фігурантом розслідувань АМКУ за змову на торгах. Фірму штрафували за спотворення результатів торгів.

Західне регіональне управління прикордонної служби повинно було розірвати з фірмою договір на реконструкцію клубу-їдальні санаторію «Прикордонник-Немирів» за майже 28,8 млн грн, після рекомендації аудиторів. Тендерний комітет прикордонників відхилив дві дешевші пропозиції через недоліки в документах. При цьому не зауважив, що підприємство-переможець взагалі не мало права брати участь в торгах через попередній штраф АМКУ за змову. Менше ніж за рік до закупівлі щодо ремонту санаторію фірма розіграла торги з пов’язаним учасником – ТОВ «Вікна-Центр». Обидва підприємства були оштрафовані на 68 тис. грн.

Власниками «Енергоекосервіс» та «Вікна-Центр» є ті самі люди – Андрій Бутитер та Микола Вірт. Свого часу вони неодноразово брали участь в одних і тих же аукціонах сім разів, інколи лише вдвох.

Варто зауважити, що через дію нового закупівельного законодавства в умовах воєнного стану замовники у Львівській області часто укладають угоди з фірмами з «чорного списку» антимонопольників. Бюджетні організації отримали можливість не проводити відкриті торги, а відтак при виборі підрядника можна не зважати на попередні штрафи АМКУ. Зокрема, лише за останній місяць у Золочеві та Новому Роздолі уклали схожі угоди. Всі на ремонт приміщень для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.