Повернута прокуратурою ділянка в Брюховичах не належить депутатці Вороновський

18 Жовтня 2022

Ділянка в Брюховичах вартістю понад 3,8 млн грн, яку Львівська обласна прокуратура повернула у власність громади, належить не депутатці Львівської обласної ради Роксоляні Вороновській як про це повідомили телеграм-канали, а непублічній Володимирі Войтович. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, вчора прес-служба Львівська обласна прокуратура повідомила про те, що 0,1543 га у Брюховичах витребували з приватної власності на користь Львівської ОДА. Один із місцевих Telegram-каналів повідомив, що дана ділянка належить депутатці Львівської облради від «Голосу» Роксолані Вороновській, проте це не відповідає дійсності.

Нагадаємо, Брюховицька селищна рада ще у 2014 році незаконно передала у приватну власність 18 га землі. «Наші гроші. Львів» детально писали про цю обудку у матеріалі «Шматки лісового пирога». Тоді ми з’ясували, що селищна рада без дозволу Кабміну вилучила з державного лісництва 19,1 га лісу. Згодом 18 га з них передала в оренду компаніям «Буддизайн» і «Новобуддизайн» і пізніше продала землю цим компаніям. Територія була кілька разів була подрібнена на менші частини та активно змінювала власників.

Ділянка Володимири Войтович, яку прокуратурі вдалось повернути до власності громади, також належить до цих 18 га, як і ділянка депутатки Вороновської та ще кількох десятків фізичних та юридичних осіб.

На сьогодні справа щодо повернення у власність громаді ділянки депутатки Вороновської досі триває. Розгляд  справи у Львівському апеляційному суді має відбутися 3 листопада. Прокуратура оскаржує рішення Шевченківського районного суду, який  не задовольнив позов прокурорів. Справа в тому, що свого часу власницею земельної ділянки, яку Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у державного лісництва, була мати депутатки Оксана Гудзувата. Пізніше вона розділила ділянку та подарувала частини  донці та синові.

Шевченківський районний суд визнав легітимним договір дарування і тому прокуратура Львівської області не змогла повернути через суд цю ділянку.  Суд також визнав дітей Оксани Гудзоватої добросовісними набувачами і послався на принцип «належного урядування». Згідно з ним, будь-які помилки державних органів є відповідальністю самої держави і не можуть виправлятися за рахунок осіб, яких вони стосуються.