Хто йде воювати в Україну: фотограф, байкер та юрист

30 Вересня 2022

Три дні тому з міста Невинномиск, що у Ставропольскому краї росії, відправили першу партію мобілізованих після оголошеної загальної мобілізації для війни в України. Тут не було гучних протестів, просто 95 осіб  різного віку зібрали у дворі міського військомату і після промови воєнкома та благословення священника відправили на війну. Разом з військовим квитком мобілізованим видали пластикові пакети з іконками. Деяких з них нам вдалось ідентифікувати.

Скріни з відео

Наприклад, воювати в Україні збирається 31-річний Євгєній Торбенко. Ймовірно, піти до війська його змусила не лише повістка, але й втрата заробітку. Адже Торбенко займається продажем автозапчастин для автомобілів неросійського виробництва. Крім того, у своєму робочому профілі ВКонтакті він пише, що «торгує криптовалютою». Торбенко був одружений зі Світланою Торбенко та має неповнолітнього сина.

Євгєній Торбенко. Фото : скрін відео та ВКонтакті

«Настрой позитивный. Все хорошо. Родина призвала. Надо решить вопросы в целом для росийской федерации. Все будет хорошо, вернемся», – каже він в коментарі для місцевого каналу.

Ні про що не шкодує і вважає, що все правильно і так має бути Міша Якушев.  Він народився 1 квітня 1994 року у тому ж Невинномиску. За свої 28 років він не встиг одружитися, але встиг відслужити в арміі. Фотографії себе зі служби він постить поміж фотографій з друзями на різних застіллях. Він нічого не постить про війну, на яку пішов з рідного міста. Але пише, що має помірковані політичні переконання та православний світогляд. Зрозуміти, чим він заробляє на життя з його соціальних мереж, – неможливо.

Міша Якушев. Фото: скрін з відео та ВКонтакті

А от юрист Артьом Марков має, що залишати дома, окрім роботи. Він народився 27 серпня 1989 року у Ставрополі, але два роки тому одружився з дівчиною Анною з села Кочубеєвське, що за менш ніж 20 км до Невинномиска, і тепер їде набагато далі.

Артьом Марков  в атобусі для мобілізованих (вгорі) та з дружиною Анною (внизу). Фото: скрін з відео та ВКонтакті

Можливо, несподіваною зміною мобілізація стала і для місцевого весільного фотографа Ігоря Новікова, який тут в Невинномиску народився 7 грудня 1985 року. Тут же, в 2009 та у 2014 роках, у нього народились дві доньки. Ще 14 вересня він запостив на своїй сторінці останню зроблену ним фотосесію, а тепер буде фотографувати аж ніяк не весілля.

Ігор Новіков. Фото: Скрін відео та ВКонтакті

А от  одна з проводжаючих Валерія Коломейцева розповіла на камеру, що за день до проводів була в сльозах, а сьогодні їй вже «получше». Їй лише 18 років і вона проводжала свого хлопця – 26-річного Євгєнія Дроботенка, який нещодавно закінчив місцевий коледж та відслужив в армії.  Дроботенко захоплюється мотоциклами і, напевно, вважає себе місцевим байкером. Він постить на свої сторінці BMW, але їздить на російському ИЖ.

Валерія Коломейцева та Євгеній Дроботенко

Всіх їх направили на 10-денне навчання в 34-ту гірську бригаду, що дислокується в селищі Сторожевая-2 у Карачаєво-Черкеській республіці.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.