«Ірокс» оскаржив відведення землі на Залізничній іншому забудовнику

11 Серпня 2022

Залізнична, 7. Фото Львівської міськради, долучене до одного з проєктів ухвал

ПАТ «Ірокс» в судовому порядку визнало нечинними і скасувало ухвали Львівської міськради про надання ТОВ «Вертикаль Інвест Груп» дозволів на виготовлення проєктів землеустрою щодо відведення ділянок на вулиці Залізничній, 7 для надання в оренду.

Так, у березні минулого року на одній із сесій міськрада прийняли дві ухвали.  Однією з них дозволила «Вертикаль Інвест Груп» робити проєкт на 0,2871 га «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості», а другою – ще на 0,2487 га «для будівництва та обслуговування об`єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування».

До заяви у двох випадках компанія подала витяги з реєстру нерухомості про те, якими будівлями володіє на цій землі. Але, як виявилось в суді, на вул. Залізнична, 7 володіє будівлями й «Ірокс» спільно з компанією «Галичбудмонтаж».

Вигляд будівель на вул. Залізничній, 7 з іншого ракурсу. Фото ЛМР, долучене до одного із проєктів ухвал

«За адресою м. Львів, вул. Залізнична, 7 знаходяться 5 нежитлових будівель третьої особи, ТОВ «Вертикаль Інвест Груп», та нежитлове приміщення позивача, ПАТ «Ірокс», спільно з ТОВ Галичбудмонтаж», яке включає в себе 10 нежитлових будівель», – написано в рішенні суду.

Суд, дослідивши плани земельних ділянок, побачив, що частина будівель позивача розташована на землях, які хоче отримати в користування «Вертикаль Інвест Груп». Також частина земельної ділянки, яка зображена на плані, доданому до заяви «Вертикаль Інвест Груп», включає в себе землі у фактичному користуванні «Ірокса».

Ще одним аргументом стало те, що наразі немає доказів того, що на одній з ділянок, на які претендує «Вертикаль Інвест Груп», знаходяться будь-які об`єкти туристичної інфраструктури та заклади громадського харчування компанії. А тому міськрада мала б провести земельні торги.

Суд скасував ухвали міськради. Крім того, «Ірокс» має отримати від міста 4,5 тис. грн судового збору. Невідомо, чи оскаржуватиме міськрада це рішення. Ймовірно, така скарга вже подана до суду.

«Ірокс» відомий у Львові кількома будівельними скандалами. Бенефіціаром «Вертикаль Інвест Груп» є забудовник Сергій Напрасніков.