Суд заборонив «Блок Володимира Сальдо» за рекордні півгодини

14 Червня 2022

Володимир Сальдо, фото з його сторінки

Восьмий апеляційний адміністративний суд, який розташований у Львові,  сьогодні також заборонив діяльність політичної партії «Блок Володимира Сальдо» за позовом Міністерства юстиції України. На засідання суду через коронавірус не допустили журналістів.

Наразі вже є шість партій, діяльність яких заборонив Восьмий апеляційний адміністративний суд. Так, раніше:

8 червня суд заборонив діяльність «Опозиційного блоку»,

13 червня – «Соціалісти» і «Справедливості та розвитку»,

14 червня – «Наші», «Держава».

Як повідомив Рух «Чесно», засідання у справі «Блоку Володимира Сальдо» було найкоротшим – лише 35 хвилин. Усе майно майно, кошти та інші активи цих партій та їх організацій/осередків в регіонах суд вирішив передати у власність держави. Рішення ще можуть бути оскаржені у Верховному Суді.

Сальдо призначений головою Херсонської окупаційної адміністрації.

Щодо «Прогресивної соціалістичної партії України», керівником і співзасновником якої є Наталія Вітренко, то справу сьогодні перенесли через зустрічний позов. А на завтра, 15 червня, призначено засідання щодо «Соціалістичної партії України».

Нагадаємо, 20 березня президент Володимир Зеленський підписав рішення Ради національної безпеки, яким на час війни призупиняється діяльність низки політичних партій, а саме: «Опозиційна платформа — За життя», «Опозиційний блок», «Партія Шарія», «Держава», «Ліва опозиція», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», «Соціалісти», «Наші», «Блок Володимира Сальдо».

А 14 травня президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій». Документ розширює перелік підстав для заборони політичної партії через суд. Наприклад, відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України. Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили її майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.