Максим Козицький: подробиці вчорашніх ракетних ударів на Львівщині

02 Червня 2022

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про наслідки вчорашніх ракетних ударів. На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що розповідає «все, що можна».

Нагадаємо, вчора у період з 22:45 по 22:55 було здійснено чотири ракетних удари по Львівській області. За попередньою інформацією, удари були у Стрийському районі. Сьогодні голова ЛОВА підтвердив це, а також він повідомив, що в результатів ракетних ударів була пошкоджена залізнична інфраструктура у Стрийському та Самбірському районах. Саме тут влучили чотири крилаті ракети ворога. Запускали їх з акваторії Чорного моря.

«Об‘єкти залізниці суттєво пошкоджені. Багато поїздів затримуються. Фахівці «Львівської залізниці» працюють над відновленням сполучення», – написав Козицький.

Також, за його інформацією, є п’ятеро поранених – троє людей у Стрийському районі та двоє – у Самбірському. Четверо з них у стані середньої важкості та перебувають у лікарнях області. Один з поранених має легкі ушкодження та не госпіталізований. Загиблих нема.

Козицький також вкотре наголосив на інформаційній гігієні: «Слідкуйте за тим, звідки ви берете інформацію. Вчора один телеграм-канал поширив фейк про цей ракетний удар. Багато телеграм-каналів, медіа і людей перепостили собі цей фейк, а потім першоджерело відредагувало інформацію».

Ймовірно, він мав на увазі інформацію з Telegram-каналу радника Антона Герещенка, який вчора повідомив про те, що ракетними ударами було пошкоджено Бескидський тунель. Сьогодні голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін також в Telegram  спростував це повідомлення.

«Російські війська вчергове вдарили по залізничній інфраструктурі на Львівській залізниці. Ступінь пошкодження інфраструктури з’ясовуємо. Постраждалих серед залізничників немає. Інформація про удар по Бескидському тунелю не відповідає дійсності», – написав Камишін.

Разом з тим, через пошкодження інфраструктури у Стрийському районі затримується низка поїздів далекого сполучення. Зокрема, №30 Ужгород — Київ, №13 Солотвино — Київ, №145 Львів — Ужгород.