Поліція затримала чергового організатора схеми незаконного перетину кордону

30 Травня 2022

45-річного мешканця Львівщини затримали за організацію схеми незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку. За інформацією департаменту внутрішньої безпеки, він колишній поліцейський. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

«За даними слідства,  чоловік організував схему незаконного перетину державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. За 3 000 доларів підозрюваний обіцяв допомогти у безперешкодному перетині кордону через офіційні пункти пропуску», – йдеться в повідомленні прокуратури.

При цьому він запевняв клієнтів у тому, що проблем не виникне, оскільки, частину коштів він віддає прикордонникам.

Затримали експоліцейського під час передачі грошей. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ. Слідчі подали клопотання в суд про взяття його під варту. Розслідування проводять слідчі Нацполіції та працівники Департаменту внутрішньої безпеки, оскільки, фігурант колишній поліцейський.

Нагадаємо, під час дії воєнного стану в Україні заборонено виїзд з країни чоловікам призовного віку (від 18 до 60 років). Нещодавно уряд вніс деякі поправки у відповідну постанову та розширив списки тих, кому дозволено виїзд. Воєнний стан в країні діє до 23 серпня 2022 року, але може бути продовжений.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

Уряд змінив правила перетину кордону для чоловіків