На Львівщині виділять 23,5 млн грн на ремонт місцевих доріг

25 Травня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Дивись.info

Львівська обласна військова адміністрація розподілила 23,5 млн грн на ремонт та утримання місцевих доріг. Кошти на місцеві шляхи витратять вперше з початку повномасштабної війни росії проти України.

Чому раніше не ремонтували дороги?

Як раніше розповідали «Наші гроші. Львів», департамент дорожнього господарства Львівської ОВА повністю зупинив обслуговування доріг з початку воєнного стану.

Це сталось через постанову Кабміну, згідно з якою заборонені видатки на ремонти доріг місцевого значення. Дозволялось проводити реконструкцію лише для автошляхів державного значення, оскільки їхнє утримання належить до заходів мобілізації.

Також у департаменті зазначали, що вели переговори з Кабміном і Офісом президента, щоб їм дозволили проводити утримання та аварійне відновлення деяких місцевих доріг.

Які дороги відремонтують?

Згідно з розпорядженням голови ЛОВА, всього відремонтують 19 доріг, деякі ділянками, а деякі – по всій протяжності. Зокрема, ремонтуватимуть об’їздні дороги біля міст Городок та Радехів.

Наприклад, ремонтуватимуть ділянки доріг біля сіл Лопушна, Лисиничі, Скнилів, Сокільники, Чернихів, Грушів, Куликів – Мервичі, Лавочна, Лихоборів та інше. Із повним переліком планованих ремонтів можна ознайомитись тут. На це витратять 20 млн грн.

Окремо планують спрямувати 3,5 млн грн на експлуатаційне утримання вулиць у місті Самбір. Ці кошти витратять через самбірське комунальне підприємство «Об’єднане», а підрядником стане ТОВ «Шляховик-Т».

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.