У Львові СБУ затримала зрадницю за пости в мережі Facebook

12 Травня 2022

Фото ілюстративне

Оперативники Служби безпеки України у Львівській області оголосили підозру у зраді 42-річній українці, яка у мережі Facebook закликала здавати позиції ЗСУ російським військовим та виправдовувала війну росії проти України.

Як повідомляє прес-служба СБУ,  жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Їй вже обрано міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт.

Оперативники СБУ зібрали великий масив інформації щодо протиправної діяльності жінки. Встановлено, що українка, яка нещодавно повернулася з рф,  вела антиукраїнську діяльність та підтримувала агресію росії.

Скріншот з дописів. Джерело: СБУ

«На своїй сторінці у Facebook лиходійка поширювала дописи, щодо успішного захоплення України російськими військами та зверталась до українців з проханням  поширювати інформацію про позиції ЗСУ. Таким чином вона закликала допомагати російській армії «визволити» Україну від нацистів», – йдеться в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, майже місяць тому оперативники Служби безпеки також вручили підозру жінці, яка на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook публікувала точні дані про розташування українських військових у Львові, що заборонені для поширення.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.