У Славському для вимушених переселенців закупили продуктові набори до Великодня

19 Квітня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

Славська селищна уклала угоду на закупівлю продуктів для внутрішньо переміщених осіб з ТОВ «Метро кеш енд кері Україна» на загальну суму 491 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

З придбаних продуктів сформували 2000 наборів, які складаються з шести позицій: консервованої червоної квасолі, пшеничного борошна, олії, консерви сардина, печива та цукру. Вартість одного такого набору складає 245 грн.

«Гуманітарної допомоги стає менше, а велика потреба в продуктах для внутрішньо переселених осіб залишається. Люди вже отримують ці набори і до Великодня ми плануємо їх повністю роздати», – пояснив секретар Славської селищної ради Олег Даниляк.

Отримати закуплені сільрадою продуктові набори у Славському можна у вівторок, середу та четвер з 12:00 у Центрі гуманітарної допомоги. Отримати допомогу в режимі «живої черги» можуть всі зареєстровані на території громади вимушені переселенці за пред’явленням документу, що посвідчує особу.

Крім того, за словами секретаря ради, волонтерськими силами в селищі налагоджене безкоштовне гаряче харчування. Готують обіди на базі їдалень місцевого дитячого садка та школи з продуктів, що надходять як гуманітарна допомога з-за кордону.

Про постачальника

ТОВ «Метро кеш енд кері Україна» працює в Україні з травня 2002 року і є українським підрозділом німецької компанії METRO AG. З початку війни росії проти України український офіс звернувся до керівництва компанії в Дюсельдорфі з вимогою негайно закрити бізнес у Росії, але у Німеччині відмовилися. Що більш, пізніше німецький офіс погрожував українському відключенням від поставок товару через її тиск на корпорацію щодо виходу з росії.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.