Важливі події Львова та області за 28 березня

28 Березня 2022
  • За останні 10 днів до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медичного об’єднання Львова госпіталізували дев’ятьох пацієнтів із важкими опіками тіла, троє із них померли. Як зазначив завідувач Центру Василь Савчин, всі вони гасили траву, яку підпалили невідомі. Зараз на лікуванні перебуває шість пацієнтів, які мають глибокі опіки, їхній стан важкий. Нагадуємо, випалювати суху рослинність – заборонено. За це передбачена адміністративна відповідальність. А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність – ув’язнення строком від 10 до 15 років.
  • «Укрзалізниця» запустила додатковий евакуаційний рейс до Чехії. Відправлятись поїзд буде з міста Мостиська (Львівська область). Поїзд «Мостиська ІІ – Богумін» відправлятиметься зі станції Мостиська 30 березня о 15:15 та прибуватиме в Богумін о 22:36. Також можливе продовження маршруту поїзда до міста Брно з боку чеських залізниць, повідомляє пресслужба залізниці. Дістатися станції Мостиська можна електричкою зі Львова – найзручніший рейс відправляється о 09:02 і прибуває на станцію Мостиська ІІ о 11:03.
  • Сьогодні у Львові голлівудський актор та режисер Шон Пенн зустрівся з головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким. На зустрічі обговорили надання гуманітарної допомоги переселенцям від благодійної організації CORE, засновником якої є Шон Пенн. Під час зустрічі режисер наголосив, що знає, наскільки важливо зараз підтримувати українців у боротьбі за свободу, а тому очікує на список найнеобхідніших речей для переселенців, щоб зібрати їх та у найкоротші терміни забезпечити людей допомогою. Нагадаємо, Шон Пенн знімав в Україні документальний фільм про війну, яка триває ще з 2014-го.
  • У Львові відновили роботу ще три автобусні маршрути, які обслуговують приватні перевізники, – №15, 22 та 25а. За інформацією начальника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, сьогодні на міських маршрутах курсує 130 одиниць електротранспорту та 288 автобусів.
  • Один з найбільших в Україні виробників матраців компанія MatroLuxe релокувала своє виробництво у Львівську область. Головний офіс та виробництво компанії до війни знаходилось в Дніпрі. Наразі перевезли лише частину обладнання, очікують приїзду працівників. Як зазначив виконавчий директор компанії, від початку війни виробництво дуже суттєво скоротилось. Але водночас компанія є однією з небагатьох з цього ринку, яка працює. На сьогодні фірма переорієнтувалась для потреб суспільства та зосередила виробництво на соціальних матрацах – легких, компактних виробах, з низькою собівартістю. Вже в перші дні війни такі матраци, які вже були виготовлені, компанія безоплатно віддала на потреби людей, які переховувались від бомбардувань та обстрілів у метро чи спеціально облаштованих для сховку приміщеннях. За даними прес-служби ЛОВА, на сьогодні вже 40 українських підприємств прийняли рішення переїхати на Львівщину.
  • У Львівській області розгорнули вже третій польовий шпиталь для лікування військових та вимушених переселенців з інших областей. Як повідомив голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, шпиталь надав уряд Королівства Нідерланди. Мобільний медзаклад розрахований на 50 місць. У ньому є операційна, реанімаційні ліжка, відділення інтенсивної терапії, відділ рентген-діагностики, УЗД, клінічна лабораторія з банком крові та кисневий концентратор. Окрім того, він обладнаний системою фільтрації та очищення повітря. На даний час відбувається формування штату, зокрема тут працюватимуть медики, які були вимушені виїхати до західних регіонів через війну.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.