За місяць війни у Львівській області одружились 932 пари

З них майже 10 - дистанційно, за допомогою відеозв'язку
24 Березня 2022

Фото із сторінки Мін'юсту у Facebook

Відділи державної реєстрації актів цивільного стану у Львівській області за місяць із початку повномасштабного вторгнення Росії зареєстрували 932 шлюби.

Про це «Наші гроші. Львів» повідомив завідувач сектору комунікації із громадськістю Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Володимир Семенюк. За його словами, зростання відбулось в тому числі і через велику кількість вимушених переселенців на Львівщині.

У цифровому показнику кількість одружень в області зросла на 20%. Для порівняння, у Волинській області із 24 лютого зареєстрували 520 шлюбів, у Рівненській – 576.

Крім того, тепер не треба чекати місяць із дати подання заяви, а одружитись можна в той же чи на наступний день. Нагадаємо, для одруження пари повинні надати свої паспорти, а у випадку попередніх шлюбів – документи про розлучення. Крім того, для чоловіків – документ про військовий облік. І за одруження у воєнний період не потрібно платити державне мито.

На Львівщині зареєстрували вже близько 10 дистанційних шлюбів, повідомила Ірина Олива, керівник відділу державної реєстрації актив цивільного стану управління.

Аби одружитись дистанційно, за допомогою відеозв’язку, хтось у парі має бути військовослужбовцем, який подасть відповідну заяву своєму командиру, а далі він засвідчує справжність заяви і передає її до РАЦСу. Таким чином шлюб реєструють без особистої присутності нареченого чи нареченої або й обох.

Це ж правило розповсюджується на поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки або працівників закладу охорони здоров’я.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.