Важливі події Львова та області за 19 березня

19 Березня 2022

Львів отримав від Польщі третю партію матеріалів для захисту пам’яток культури. Фото: Роман Балук

  • У Львові відкрили Центр підтримки вимушено переміщених українців, повідомляє Львівська міська рада. Тут можна отримати допомогу у пошуку роботи, а також юридичні консультації. У будні центр працюватиме з 9.00 до 20.00, в суботу – з 10.00 до 20.00, а в неділю з 11.00 до 19.00. Контактний номер телефон +38 050 555 44 61.
  • Віднині продаж алкогольних напоїв на Львівщині заборонено лише з 21:00 до 10:00. Обмеження стосуються абсолютно усіх видів алкоголю, в тому числі пива. Відповідний указ підписав начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Цілодобову заборону скасували, щоб не допустити продажу алкоголю «з-під прилавка» чи на «чорному» ринку. «Голови місцевих громад, за потреби, можуть посилювати обмеження на своїй території. Воєнний стан вимагає ідеального правопорядку у громадах. Маємо робити все для відновлення економіки, якісно і швидко провести посівну. Та й не до застіль зараз», – написав Максим Козицький. Обмеження діятиме до кінця періоду воєнного стану.
  • Водночас міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що отримав наказ обласної військової адміністрації про нові правила продажу алкоголю на території Львівської області. Оскільки цим наказом громадам надано повноваження самостійно встановлювати правила продажу алкоголю на своїй території, то позиція Львова залишається незмінною – тут і надалі буде повністю заборонено продаж алкоголю.
  • Сайт Львівської обласної військової адміністрації відновив роботу після учорашньої атаки. Частина інформації з нього втрачена. Наразі в адміністрації працюють над новинним наповненням сайту. Це вже друга атака на офіційний сайт адміністрації від початку війни.
  • Кількість виїздів вогнеборців Львівщини на ліквідацію пожеж на відкритих територіях не зменшується, повідомляє ЛОВА. На Львівщині за минулу добу зареєстрували 74 пожежі сухої трави, вогонь знищив – понад 16 гектарів. Жителів Львівщини, просять пильнувати ситуацію у своєму населеному пункті та не допускати подібні загоряння.
  • На Львівщині у приватному секторі вже прийняли майже 100 тисяч вимушених переселенців, і це лише офіційні цифри, повідомляє обласна військова адміністрація. Зараз у резерві приватної сфери області є ще тисяча місць. Мінрегіон створило опитувальник, щоб дізнатися скільки небайдужих українців готові дати прихисток тим, у кого дім відібрала війна. Його можна пройти за посиланням: https://forms.gle/GKG3cMJyykCBMVzX9. Зокрема, анкета запитує в людини тип її власного житла (квартира, будинок), скількох людей вона готова прихистити, кому віддає перевагу (сім’ї, студентам) та у якій області проживає. Саме опитування займає лише кілька хвилин.

    Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.