Важливі події Львова та області за 14 березня

14 Березня 2022

Святослав Вакарчук виступив у центрі для вимушених переселенців у Львові. Фото виконавця

  • ДБР відкрило справу за фактом ракетного удару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що у Яворові. В результаті повітряної атаки загинуло 35 осіб, понад 130 поранено. Зведена оперативно-слідча група ДБР вивчає обставини трагедії. За попередньою інформацією повітряні сили РФ здійснили авіаудар з акваторії Чорного та Азовського морів. Загалом було випущено близько 30 ракет.
  • У Львові рівень злочинності впав до нуля, заявляють у Львівській міській раді. Це є наслідком роботи добровольчих об’єднань львів’ян, які виходять на патрулювання та дбають про безпеку. Крім того, у місті та області сформовані бригади територіальної оборони, які є підрозділами Збройних Сил України та проходять вишкіл. Скоро їх долучать до територіальної оборони Львова та Львівщини.
  • Усі львівські школи відновили навчальний процес в онлайн-форматі. Окрім 67-ми тисяч львівських школярів до науки долучилися близько однієї тисячі дітей, які приїхали з інших регіонів і живуть у приміщеннях шкіл. Для них навчання організоване у школах розміщення. Можливість навчатися мають і діти, котрі разом із рідними тимчасово проживають у львів’ян, приватних прихистках чи хостелах. Для цього їх батькам потрібно зареєструватися у найближчій школі.
  • У Львові розпочав роботу Медіацентр «Україна», що має на меті допомагати ЗМІ висвітлювати війну, розв’язану РФ. У його роботі передбачено проведення дискусійних панелей, прес-конференцій керівництва держави, урядовців та представників міста, прямих ввімкнень та надання актуальної інформації з усієї України. Медіацентр працює за адресою: площа Ринок, 32.
  • Для відновлення логістики на дорогах Львівщини ліквідували більшість блокпостів. Станом на сьогодні їх лишилося до 100 штук. Спільне патрулювання на блокпостах несуть Нацполіція, СБУ, тероборона та Нацгвардія. Їхні представники мають право перевіряти документи та автомобілі на відміну від добровольців місцевих громад.
  • У Львові заочно арештували кремлівського пропагандиста Владіміра Соловйова. Російського телеведучого підозрюють у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей. Личаківський районний суд Львова обрав Соловйову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення його в міжнародний розшук.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.