У Львові заочно арештували кремлівського пропагандиста Соловйова

14 Березня 2022

Владімір Соловйов, Джерело: stolica-s.su

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід для Владіміра Соловйова у вигляді тримання під вартою. Російського телеведучого, пропагандиста та члена   правлячої політичної партії «Єдина Росія» підозрюють у публічних закликах до зміни  державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей.

«Встановлено, що Владімір Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва РФ щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, у тому числі через  проведення воєнних дій та знищення військової інфраструктури та мирного населення», – повідомили в Державному бюро розслідувань.

Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для оголошення Владіміра Соловйова в міжнародний розшук, який найближчим часом буде направлений до закордонних колег.

Раніше Личаківський районний суд Львова також заочно арештував та оголосив у міжнародний розшук кремлівську пропагандистку, керівницю телеканалу Russia Today Маргариту Симоньян.

«За попередньою змовою групою осіб, Маргарита Симоньян, беручи участь на так званому інтеграційному форумі «Русскій Донбасс», що відбувався 28 січня 2021 року у Донецьку, закликала владу Росії долучити території так званих «ДНР» і «ЛНР» до складу держави Російської Федерації поза порядком визначеним законодавством України», – повідомила пресслужба Личаківського районного суду Львова.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

Львівський суд заочно арештував Іллю Киву