Козицький: у Львівській області залишилось 18-20 тисяч вільних місць

10 Березня 2022

Фото: 24 канал

У Львівські області є ще близько 18-20 тисяч вільних місць, де можна розмістити людей, що евакуюються. За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького місць в готелях та санаторіях вже не лишилось, але адміністрація розгортає нові.  Про це він розповів сьогодні на брифінгу, повідомляє «Твоє місто».

Йдеться про школи, промислові майданчики, садки, бібліотеки, театри. Там облаштовують тимчасові місця для перебування внутрішньо переселених осіб та забезпечують їх речами першої необхідності і продуктами.

Крім того в ОВА забезпечили транспорт до районних центрів, для того, щоб люди могли розосередитися по області. Спеціальні потяги вже приймає Самбір та Дрогобич, наступні планують до Красне і Стрия.

«Маємо ще 18-20 тисяч вільних місць, де люди можуть перебути складні дні. Намагаємося збільшити ці місця та допомогти», – заявив Козицький.

Крім того, він звернувся до підприємців з проханням відновити роботу – відкрити магазини, ресторани та кафе.

«Просимо дати відчути людям себе комфортно, навіть під час війни. Просимо дати можливість людям отримувати зарплату, а державі податки. Це для нас зараз вкрай важливо», – сказав голова ОВА.

Він також закликав бізнесменів та підприємців з інших міст звертатись до адміністрації, яка може надати інформацію та допомогу про відновлення виробничих потужностей або про перепрофілювання бізнесу у Львівській області.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.