Партнери з однаковими документами позмагались за охорону кладовищ у Львові

16 Лютого 2022

Фото: explorer.lviv.ua

Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» уклало угоду з львівською фірмою «Центральне медіа» за послуги з охорони кладовищ Львова на 1,84 млн грн.

За охорону позмагались три фірми з однаковими плямами на документах та партнерськими зв’язками. До того ж, переможець пов’язаний з фірмою «Кодекс-Безпеки», яка вже була розігрувала торги комбінату.

Згідно з договором, «Центральне медіа» здійснюватиме патрулювання до кінця 2022 року на території «Виробничо-реставраційного комбінату обрядових послуг» та чотирьох кладовищах: Сихівському, Янівському, Голосківському та кладовищі в Рясне.

Фірми для тендеру

У тендері за послуги з охорони кладовищ Львова позмагались три фірми: ТОВ «СГ Капітал Груп», ТОВ «Ґолден Експрес» та ТОВ «Центральне медіа», яке й отримало перемогу.

До участі у торгах конкуренти завантажили документи з однаковими дефектами друку чи сканування (плямами), що може вказувати на спільне використання техніки. До того ж, деякі документи були створені в однаковій програмі.

На усіх етапах торгів фірма «Ґолден Експрес» не змінювала свою ціну, яка була найдорожчою – 1,84 млн грн. Щоправда, пропозицію товариства і так би відхили, оскільки вона не завантажила усіх потрібних документів. Компанію створили у  березні 2021 року, і за даними Clarity Project в торгах вона бере участь вперше.

Інший конкурент без досвіду – фірма «СГ Капітал Груп», яка запропонувала найнижчу ціну розміром 1,83 млн грн. Її пропозицію відхилили, оскільки не було завантажено, зокрема, довідку про аналогічний досвід. Хоча «СГ Капітал Груп» має реєстрацію в Сумах, але належить львів’янці Тетяні Лукашенко. Окрім цієї фірми вона є співвласницею «Гас-Груп».

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», у червні минулого року фірма «Гас-Груп» конкурувала за послуги з охорони кладовищ Львова з товариством «Кодекс Безпеки». Тоді ми помітили, що конкуренти завантажили документи з однаковими дефектами друку.

Цікаво, що «Центральне медіа», яке тепер отримало перемогу в тендері з охорони кладовищ, вказало співвиконавцем саме «Кодекс Безпеки». Перелік працівників «Центральне медіа» частково співпадає із працівниками «Кодекс Безпеки» на минулорічному тендері.

Про переможця

Переможець «Центральне медіа» зареєстроване п’ять років тому, це перша перемога товариства у відкритих торгах. Компанія належить львів’янину Євгенію Гарабачу, який від коментарів відмовився. Загалом до цієї угоди «Центральне медіа» отримувало чотири замовлення від бюджетників на суми від 7 до 50 тис. грн.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.