Фірми із однаковими плямами на документах позмагались за охорону львівських кладовищ

24 Червня 2021

Фото умовне, джерело: mapa.lviv.ua

Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» уклало договір із ТОВ «Кодекс Безпеки» на послуги з охорони кладовищ Львова за 1,98 млн грн.

Участь в аукціоні взяли дві компанії: ТОВ «Кодекс Безпеки» і ТОВ «Гас-Груп». Під час аукціону фірми знизили свої пропозиції на 10 та 22 тис. грн відповідно. Враховуючи, що пропозиція «Кодекс Безпеки» була дешевшою, то вона й стала переможцем.

Згідно з договором, до кінця цього року підрядник охоронятиме 7 місцевих кладовищ шляхом цілодобового патрулювання: на вул. Брюховицькій, Проектній в Білогорщі, Тракті Глинянському, Топольній, Чижевського, Варшавській та Майданній.

Про пов’язаність учасників

Обидва учасники тендеру подали на аукціон документи, які мають однакові дефекти друку (плями), а у вихідних даних вказана одна програма «secPdfProducer».

Відкрийте в новому вікні, щоб роздивитись детальніше

«Гас-Груп» вперше прийшов на торги, хоча фірма зареєстрована з 2017 року. У поданій підприємством довідці про досвід надання послуг вказано, що «Гас-Груп» у 2019-2020 рр. надавало послуги з охорони території на замовлення ТОВ «Тімбер Процесінг» в селі Містки.

У своїх довідкам «Гас-Груп» не вказала ні працівників, на матеріально-технічну базу, лише зазначила, що володіє достатньою кількістю персоналу та обладнання без підтверджуючих документів.  Компанія зареєстрована у Львові, а її керівником є Аркадій Звєрєв, він же володіє 33% у статному капіталі. Аналогічні частки належать Роксолані Богуцька та Тетяна Лукашенко.

«Звичайно, я чув про фірму «Кодекс Безпеки». Я з цією фірмою трішки поконфліктував. Мій знайомий юрист займався цим (завантаженням документів для тендеру – ред.). Я не в курсі, бо не займався цим. Питання, мабуть, до знайомого, де він сканував», – пояснив Аркадій Звєрєв, керівник ТОВ «Гас Груп».

Ігор Проць, керівник ТОВ «Кодекс Безпеки», також пояснив, що не знає конкурента:

«Документи треба давати на експертизу. Звідки я можу знати, як мій чи його, чи де він там друкував ті свої документи. Я запитаю нашої секретарки за наші документи, там багато людей було задіяно до того, і юристи, і помічники», – пояснив він.

Переможець ТОВ «Кодекс Безпеки» зареєстроване з 2016 року у Львові, єдиним власником є Ігор Проць. За останні два роки фірма отримала замовлень в Prozorro, згідно з даними YouControl, на понад 3 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.