Міськрада вже місяць не оприлюднює рішення по будівництву на Поповича

10 Серпня 2021

Візуалізація будівництва з виконкому

Рівно місяць минув із засідання виконавчого комітету Львівської міськради, на якому проголосували за видачу містобудівних умов та обмежень ОСББ «Грушевський» на будівництво будинку на вул. Поповича, 6. Але досі на сайті міськради не опублікували повний текст рішення, підписаний міським головою Львова Андрієм Садовим.

Попередньо планувалось, що будинок на Поповича, 6 збудують висотою 22,1 метрів, хоча за генпланом Львова, ділянка розташована в межах житлової забудови, де дозволено максимум чотири поверхи. Затвердженим детальним планом території депутати встановили на ділянці зону багатоквартирної житлової забудови.

На місці майбутньої новобудови розташований двоповерховий будинок, який не є пам’яткою архітектури, тому його хочуть знести. Під час засідання рішення прийняли із зауваженнями, зокрема і щодо повного знесення старої будівлі.

Двоповерховий будинок на Поповича, 6

Наприклад, Андрій Садовий і Андрій Москаленко виступили за збереження фрагментів будинку у новому проєкті і рекомендували провести архітектурний конкурс.

«Принципово важливим є те, щоб вилучали слово демонтаж, щоб не створювати непотрібні прецеденти», – сказав Андрій Москаленко.

Раніше такі затримки із підписанням рішень та їхньою публікацією виникали й із іншими скандальними рішеннями. Наприклад, рішення про затвердження МУО на вул. Дорошенка, 2 опублікували аж через два місяці. Так само із значними затримками Садовий дозволив будівництво готелю на вул. Лижв’ярській, 1.

Про бенефіціарів проєкту

Чинний депутат ЛМР від «Європейської солідарності» Назарій Бербека був серед засновників ОСББ «Грушевський» до 2018 року разом зі своїм бізнес-партнером Тарасом Дідиком.

З жовтня 2020 року до ОСББ входять четверо осіб, серед яких 80-річна Степанія Марчак, мати Ігоря Марчака, колишнього директора «Львівтеплоенерго» та голови правління «Львівгазу». Іншими засновниками ОСББ є Микола та Лілія Князевичі та 81-річний Георгій Пушинський. Микола Князевич є головним державним інспектором Державної митної служби України, а його батьком ймовірно є Князевич Микола Михайлович, колишній податківець.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Стаття відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.