Садовий наклав вето на ухвали щодо передачі ділянок під забудову

24 Червня 2021

Перехрестя вул. Липинського і Чорновола. Фото умовне, джерело: Варіанти

Міський голова Львова Андрій Садовий зупинив одинадцять ухвал, які депутати прийняли на пленарному засіданні 17 червня. Про це «Наші гроші. Львів» дізнались із Інформаційного порталу депутатів.

Так, Садовий наклав вето на дві ухвали щодо передачі землі під багатоповерхівки на Липинського, де генпланом такі забудови не передбачені. Натомість депутати, як повідомляли «Наші гроші. Львів», проголосували за надання дозволу ТОВ «Автостар Девелоп» на виготовлення документації на майже 0,9 га на вул. Липинського, 56, а ТОВ «Крістал парк» – на 0,7 га на вул. Липинського, 4.

Так само зупинили ухвалу про передачу в оренду ділянку території колишньої насосної станції «Львівводоканалу» під багатоповерхівки на Соняшниковій ПП «Корт-Сервіс», а також зміну цільового призначення ділянки на вул. Зеленій, 267 для ТОВ «Околиця». Тут також планує будівництво багатоквартирного житлового будинку компанія, пов’язана із депутатом ЛМР Назарієм Бербекою.

Причиною ветування багатьох ухвал, ймовірно, є ігнорування запропонованих правок до ухвал. Під час засідання сесії до низки ухвал, які передбачали надання ділянок під багатоповерхову житлову забудову або зміну цільового призначення під такі цілі, в.о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник, запропонував правки.

Вони передбачали нові вимоги до забудовників, в тому числі й сплату коштів на розвиток інфраструктури замість відміненого пайового внеску. Натомість депутати цю ініціативу не підтримали, запропонувавши розробити правила для всіх.

Інші ухвали, зупинені міським головою:

Про затвердження ТОВ СП «Сігма» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. В. Навроцького, 33.

Про затвердження ОСББ «Перекопське 21» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу земельної ділянки на вул. Перекопській, 21.

Про надання ОСББ «Лазаренка 34» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Академіка Є. Лазаренка, 34.

Про надання ТОВ «Лактос Україна» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміна цільового призначення) на вул. В. Навроцького, 33.

Про надання ТОВ «Нові буд інвест» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. М.Мундяк, 5.

Про надання гр. Іваніків Г. В. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Стрийській, 310.

Про надання гр. Гордону В. В. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Трускавецькій, 48.

Ухвали, на які накладає вето міський голова, повторно виносять на розгляд депутатів. Щоб подолати вето, депутатам необхідно набрати дві третини голосів. Якщо така кількість голосів не набирається, ухвалу більше не виносять на розгляд.