Учасники зі спільною технікою поділили майже 300 тисяч на ремонт Стрийської міськради

16 Червня 2021

Фото Стрийської міськради з її сайту

Пов’язані підприємець Андрій Іванюк та приватне підприємство «Назар» розіграли 259 тис. грн на поточний ремонт коридору Стрийської міської ради на Львівщині.

Під час аукціону конкуренти знизили свої пропозиції до 259 тис. грн та 261 тис. грн. Оскільки ціна підприємства «Назар» була на 2,1 тис. грн дешевшою, договір підписали з цією фірмою. До кінця цього року підрядник пофарбує стіни коридору та встановить 25 світильників з датчиком руху.

Обидва учасники подали на торги довідки з однаковими дефектами друку або сканування, що свідчить про підготовку документів на спільній техніці. Також вони подали на торги довідку про захист довкілля з однаковими особливостями оформлення, наприклад у ній двоє учасників однаково написали слово «тоб-то».

«Це життя, може бути випадково», − пояснив редакції «Наші гроші. Львів» таке одночасне написання слова та схожість довідок підприємець Андрій Іванюк.

Він зазначив, що візуально знає представників підприємства «Назар», однак брав участь на торгах окремо. Підприємець розповів, що готував документи в себе за місцем реєстрації, однак не зміг пригадати, де їх роздрукував та відсканував.

На момент публікації редакція не отримала коментаря від керівництва підприємства «Назар».

Учасники зустрічаються на торгах двічі. У березні цього року на перші торги, також з ремонту приміщень Стрийської міської ради, прийшло ще п’ять учасників, однак тендер скасували через потребу в інших закупівлях − комп’ютерної техніки, оргтехніки, інвентарів для забезпечення роботи офісів старост сіл та новостворених відділів та управлінь міської ради. При цьому на цих торгах і Андрій Іванюк, і підприємство «Назар» подали також частину документів з однаковими дефектами друку чи сканування.

Про конкурентів

Приватне підприємство «Назар» існує з 1995 року, зареєстроване в Стрию та спеціалізується на будівництві.

До грудня 2020 року власником підприємства був теперішній перший заступник міського голови Стрия Олега Канівця − Микола Дмитришин. Тепер ж фірмою володіє Володимир Комар, якому також належить частка ТОВ «Гетьман» з виробництва робочого одягу.

Протягом 2020-2021 років фірма «Назар» отримала державних замовлень на 3,8 млн грн, здебільшого на поточні ремонти.

Андрій Іванюк зареєстрований як підприємець 2019 року в селі Воля-Задеревацька Стрийського району. За даними проєкту Clarity, з моменту свого створення від підписав договорів з бюджетними установами на 933 тис. грн, в основному на ремонти та проєктування.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.