Директора львівської фірми підозрюють у привласненні 500 тис. грн під час робіт на сміттєзвалищі

14 Червня 2021

Фото полігону: Львівська обласна прокуратура

Суддя Сокальського районного суду Львівської області Тетяна Струс розглядатиме справу директора ТОВ «Будгарант Групп» Юрія Шуманського, якого звинувачують у службовому підробленні та заволодінні 510 тис. грн бюджетних коштів. 

Джерело: прес-служба Львівської обласної прокуратури, Єдиний державний реєстр судових рішень.

Згідно з ухвалою від 7 червня 2021 року, обвинувальний акт щодо Юрія Шуманського надійшов до суду, наступне засідання відбудеться 22 липня. Наразі обвинувачений знаходиться під цілодобовим домашнім арештом до 18 липня.

Кримінальне провадження стосується закупівлі чотирьохрічної давності Великомостівською міською радою у ТОВ «Будгарант Групп» аварійно-відновлювальних робіт на полігоні твердих побутових відходів «Великі Мости» вартістю 3,4 млн грн.

Фото полігону: Львівська обласна прокуратура

За даними досудового розслідування, Юрій Шуманський як директор ТОВ «Будгарант Групп» вносив недостовірні відомості в акти виконаних робіт, на підставі яких підприємство безпідставно отримувало гроші. 

За оцінками слідства, обвинувачений заволодів бюджетними коштами на суму понад 500 тис. грн. Прокуратура інкримінує йому вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення).

ТОВ «Будгарант Групп» засноване у жовтні 2014 року. Юрій Шуманський є керівником та підписантом товариства. Засновником та бенефіціаром є Андрій Грицак (колишнє прізвище Пісюра). Як повідомляли «Наші гроші. Львів», Шуманський став директором у 2017 році, коли фірма отримала підряд на роботи на сміттєзвалищі. А до того він шукав у Львові роботу тілоохоронця та інкасатора. За даними проєкту Clarity, компанія отримала держзамовлень на 425 млн грн.

У матеріалах кримінального провадження відсутні відомості про те, чи встановлювало досудове розслідування роль у вчиненні злочину посадових осіб Великомостівської міської ради, які приймали акти виконаних робіт та перераховували кошти підприємству. 

Екс-директора «ГрінЕра Україна» посадили під домашній арешт