Лікарку винниківського госпіталю, яка вимагала хабар за інвалідність, відправили під домашній арешт

11 Червня 2021

Затримання лікарки. Фото: СБУ

Слідча суддя Галицького районного суду Людмила Фролова обрала запобіжний захід для лікарки рентгенодіагностичного відділення «Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи», що у Винниках. Лікарку підозрюють у вимаганні 8 тис. доларів хабаря з учасників АТО/ООС за оформлення групи інвалідності.

Джерело: ухвала від 3 червня 2021 року.

Підозрювана перебуватиме під домашнім арештом в нічну пору доби, з 22.00 до 7.00 до 1 серпня 2021 року. Прокуратура просила застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком два місяці, оскільки вважає досить високим ризик того, шо підозрювана буде переховуватись від слідства і навіть може втекти. Суд погодився з такими застереженнями, але з огляду на те, що підозрювана самостійно виховує дитину і повинна ходити на роботу, все ж призначив нічний домашній арешт.

Нагадаємо, лікарку винниківського госпіталю затримали 1 червня, про що повідомила прес-служба СБУ. Правоохоронці заявили про викриття корупційної схеми, яка «починалась ще на етапі формування первинних документів». Підозрювана перебувала у складі комісії з надання групи інвалідності. За інформацією слідства, вона встановила розцінки, за які нібито надавала свої послуги. Одному пораненому бійцю АТО вона обіцяла змінити групу інвалідності за 8 тис. доларів.

Під час обшуку квартири лікарки правоохоронці виявили ці кошти. Крім цього вони виявили папки з документами бійців АТО та чорнові записи. Наразі її підозрюють за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Також слідство перевіряє версію причетності інших посадових осіб госпіталю, військового комісаріату та МСЕК  до цієї схеми.