Однорічний син Козловського став власником медичного центру

29 Квітня 2021

Григорій Козловський з дружиною. Фото з сайту football24.ua

Власником приватного медичного центру на вул. Якова Раппапорта, 6 у Львові став наймолодший син депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського − Ярема Козловський. Про це стало відомо з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Як зазначено у відповідному витязі, будинок площею приблизно 4,2 тис. метрів квадратних Ярема Козловський отримав 9 квітня цього року на підставі договору дарування. Він є п’ятою, наймолодшою дитиною для Григорія Козловського, народжений в шлюбі зі співачкою Юлією Козловською. Син Ярема народився 9 травня 2020 року, через півтора тижні йому виповниться один рік.

Вигляд будівництва медцентру станом на кінець 2020 року. Фото: Nina Zakhozhenko

Будівля, власником якої став однорічний Ярема Козловський, − це майбутній приватний медичний центр з пологовим будинком, який зводить ТОВ «Лемберг Медікал Центр». Власницею компанії є Юлія Козловська, очолює фірму сам Григорій Козловський. Земельну ділянку під це будівництво компанія орендує з серпня 2019 року, а містобудівні умови та обмеження вона отримала в жовтні того ж року.

Інша нерухомість

Як виявилось, Ярема Козловський став власником нерухомості не вперше. 3 лютого цього року на нього записали квартиру і два машиномісця на вулиці Личаківській, 37 – це житловий комплекс Avalon 37. Того ж дня він отримав у власність два приміщення гостьових будинків-елінгів у Винниках загальною площею майже 300 кв. м. Адреса співпадає з «Академією футболу» Григорія Козловського біля Винниківського озера.

18 лютого йому подарували чотири квартири на вул. Липинського, 29г в житловому комплексі Avalon Time. І це не єдиний в той день подарунок – також був будинок в Східниці з басейном площею 249 кв.м.

Оскарження будівництва на Раппапорта

Із будівництвом медичного центру на вул. Якова Раппопорта, 6 пов’язані декілька судових спорів. Зокрема представництво американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу хоче скасувати дозволи на будівельні роботи для компанії «Лемберг Медікал Центр». Пов’язано це з тим, що ділянка розташована на території давнього єврейського кладовища. Також тут був розташований будинок, який історично належав до єврейського шпиталю.

Водночас фірма «Лемберг Медікал Центр» намагається скасувати припис Міністерства культури України, в якому зазначена вимога зупинити будівництво медичного центру. У вересні 2020 року суд зупинив дію припису до набрання рішенням у цій справі законної сили. Згідно з ухвалою за 1 квітня цього року, провадження в цій справі зупинили.

Ще одна справа, в якій фігурує компанія «Лемберг Медікал Центр», − про скасування ухвал щодо передачі цієї землі в оренду. У листопаді 2020 року Господарський суд Львівської області визнав незаконними та скасував ухвали міськради про розробку проєкту землеустрою та його затвердження щодо відведення земельної ділянки. Однак це рішення не набрало законної сили, бо і міськрада, і фірма «Лемберг Медікал Центр» подали до суду апеляційні скарги.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

 

Фірма Козловського неправомірно отримала 20-мільйонне замовлення на ремонт його ж стадіону