Оновлення стадіону в Мукачеві подорожчає на понад 10 млн грн

13 Квітня 2021

Проект стадіону ДЮСШ. Джерело: Закарпаття. Онлайн

Управління будівництва та інфраструктури Мукачівської міської ради віддасть ще 10,2 млн грн ТОВ «ТПК «Будспорт» на реконструкцію стадіону дитячо-юнацької спортивної школи на вул. Олександра Духновича, 93.

Оновлення замовили за неконкурентною переговорною процедурою. Управління будівництва та інфраструктури мотивувало це потребою в додаткових роботах, які не були передбачені в основному договорі. Згідно з ЗУ «Про публічні закупівлі», додаткові роботи у того самого підрядника можна замовляти протягом трьох років після укладення угоди, якщо вартість таких робіт не перевищує 50% від ціни основного договору.

В даному випадку йдеться про додаткові демонтажні роботи, зокрема розбирання асфальту, бігових та пішохідних доріжок, бетонних фундаментів та огорожі з панелей. Обгородження всієї території та майданчика зі штучної трави, а також його замощення плиткою та металеве огородження сходів. Влаштування гумового покриття на площадці для занять легкою та важкою атлетикою А також ремонт системи водовідведення, додаткові роботи по освітленню території, влаштування системи відеонагляду тощо. Роботи планують завершити вже до кінця травня цього року.

Облаштування спортмайданчика

Перший договір на оновлення спортивного майданчика управління будівництва та інфраструктури підписало з ТОВ «ТПК «Будспорт» у вересні 2020 року. Тоді вартість реконструкції становила 21,6 млн грн і йшлося про такі основні роботи, як оновлення трибун, гумове покриття для майданчиків, встановлення трубопроводу для поливу газонів, зовнішню каналізацію, освітлення спортивної зони та встановлення спортивного обладнання. У цьому ж договорі було також передбачено і огородження території та встановлення відеонагляду.

Облаштування стадіону проводять в межах національної програми «Велике будівництво». Він буде частиною одного з найбільших спортивних комплексів Закарпатської області, як зазначив начальник управління будівництва та інфраструктури Михайло Желізник.

Тут будуть бігові доріжки, майданчик для розминки та кросфіту, площадка для стрибків у пісок та метання спису, два тенісні корти, мультиспортивний майданчик та мініфутбольне поле. Передбачено також створення місць для відпочинку та для паркування автомобілів.

Окрім реконструкції стадіону, управління будівництва та інфраструктури також виділило 16,7 млн грн на оновлення будівлі дитячо-юнацької спортивної школи. На сьогодні тут відремонтувати фасад приміщення, облаштували спортивні зали, термальний басейн та великий басейн з прісною водою.

Про підрядника

Фірма «Торгово-промислова компанія «Будспорт» зареєстрована у Львові, а її власником з лютого цього року є Роман Блащак. До вересня 2020 року йому також належало ТОВ «Еліт спорт груп», яке імітувало конкуренцію на тендерах зі спорідненим ТОВ «Європейський парк».

Наприклад, в липні 2017 року вони розіграли реконструкцію майданчика на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття». За змову на торгах у квітні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував конкурентів на 136 тис. грн та позбавив права участі у відкритих торгах на три роки.

Протягом 2020-2021 років фірма «ТПК «Будспорт» отримала державних замовлень на 115 млн грн, враховуючи поточну угоду. Серед її підрядів – реконструкція приміщення на вул. Стрийській, 87 у Львові під клуб єдиноборств за 15 млн грн. А також третя черга оновлення лісопарку «Білогорща» за 19,8 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.