«ПБС» Шевченка відремонтує дорогу до санаторію «Шаян» за понад півмільярда гривень

13 Квітня 2021

Санаторій "Шаян". Джередло: Канал YouTube "Ген Висоти"

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області підписала договір на поточний середній ремонт автошляху Т-07-37 Хуст — Буштино за 535 млн грн із ТОВ «ПБС». Кінцевою точкою відремонтованого шляху є санаторій «Шаян» в однойменному селі.

Автошлях Т-07-37 Хуст-Шаян-Вишково-Буштино має загальну протяжність 23,2 км. Згідно з умовами договору, реконструюють весь автошлях, відтак, вартість ремонту одного кілометра дороги буде становити 23 млн грн.

Контрактом передбачено, що підрядник надасть гарантію на експлуатацію об’єкта: дорожня основа перебуватиме в якісному стані щонайменше 8 років; асфальтне покриття —5 років, а будівлі та споруди експлуатаційної та транспортної служб — 12 років, йдеться про 14 автобусних зупинок, які згідно з технічним завданням встановить підрядник.

Завершать роботи вже до кінця 2021 року. А лише у жовтні 2020 року нардеп від «Батьківщини» Іван Крулько виступав з ініціативою включити цю дорогу до переліку об’єктів будівництва на 2021 рік. Мотивував він це рішення зверненням від Вишківської територіальної громади.

Про тендер

Окрім переможця на торги прийшли ще дві компанії. Це ТОВ «ШБУ-77» і «Онур конструкціон інтернешнл», однак їхні пропозиції були на 185 грн та 9,5 тис. грн дорожчими.

Економія на тендері становить 2%. Жодна з компанії не оскаржувала умови тендеру та процедуру визначення переможця.

Про підрядника

ТОВ «ПБС» зареєстровано в Івано-Франківську на Іванну Непик, проте реальним контролером підприємства вважають керівника курорту «Буковель» та екснардепа Олександра Шевченка. Нещодавно він програв Василеві Вірастюку на довиборах до Верховної Ради із мінімальним відривом. Зараз Шевченко є депутатом Івано-Франківської обласної ради.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», компанія є лідером з отримання державних контрактів на ремонти доріг у Івано-Франківській та Закарпатській областях, які частково фінансуються з коштів так званого «ковідного фонду».

За даними YouControl, з початку 2020 року ТОВ «ПБС» підписало договорів на 12,4 млрд грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.