Львівське СБУ придбає спортивну модель Skoda Kodiaq для оперативної роботи

06 Квітня 2021

Skoda Kodiaq Sportline. Фото: Autoexpress

Управління Служби безпеки України у Львівській області замовило автомобіль Skoda Kodiaq Sportline за 1,24 млн грн у дочірнього підприємства «Автотрейдінг-Львів».

Львівські силовики придбають автомобіль у другій за вартістю комплектації серед п’яти варіантів для моделі Skoda Kodiaq. На офіційному сайті компанії-продавця автомобіль   позиціонують як «призначений для любителів динамічного водіння», і станом на лютий 2021 він коштував від 1,24 млн грн.

Згідно з технічним завданням, управління отримає п’ятимісний Skoda Kodiaq Sportline 2020 або 2021 року випуску в кольорі «quartz grey metallic». Серед особливостей машини − багатофункціональне шкіряне спортивне кермо для радіо і телефона з підігрівом та пелюстками перемикання передач. До комплекту автомобіля входить освітлення простору для ніг спереду і позаду, передній бардачок з підсвічуванням, функцією охолодження та утримувачем для ручки без замка.

А також − інформаційна навігаційна система, голосове керування, звукова система на 10 динаміків та віддалений річний доступ до пакету «Infotainment Online», який допомагає відслідкувати дорожню ситуацію, новини та прогноз погоди. В машині передбачена двозонна система кондиціонування з електрорегулюванням та комбіфільтром, передні та задні електросклопідйомники з блокуванням для безпеки дітей та автоматичне затемнення дзеркал. Окрім того, буде встановлений асистент автоматичного керування дальнім світлом фар із затемненням дзеркал та датчиком дощу.

Речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська пояснила, що силовикам потрібна була машина з кузовом «універсал», і після моніторингу ринку зі всіх марок ця за ціною та характеристикам підійшла найкраще.

«Це одна зі стандартних наших закупівель для оперативно-розшукової роботи. Співробітники повинні бути забезпечені автомобілями», − зазначила вона.

За даними Youcontrol, управління Служби безпеки України володіє 64 легковими, вантажними та пасажирськими автомобілями. Серед автомобілів 2019 року випуску силовики мають чотири хетчбеки Skoda Oktavia A7, легкові автомобілі Peugeot 301 та Peugeot Rifter, а серед машин 2020 року випуску – п’ять авто Renault Duster.

Про постачальника

Дочірнє підприємство «Автотрейдінг-Львів» належить ТОВ «Юнайтед Армор Груп» киянки Ольги Пришляк. З 2017 по жовтень 2018 року «Юнайтед Армор Груп» керував колишній перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Олег Мамчур. Також до 2018 року співзасновником цієї фірми був ексголова Яворівської райдержадміністрації Ігор Самардак, якому належало 90% збанкрутілої автомобільної фірми «Трістар Авто Еліт».

Компанія «Автотрейдінг-Львів» є офіційним дилером автомобілів Skoda у Львівській області, їхній салон розташований на вул. Промисловій, 52Б у Львові. Протягом 2020-2021 років фірма отримала державних замовлень на 2,1 млн грн, в основному на технічне обслуговування автомобілів.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.