Хто отримав перші замовлення на озеленення районів Львова

19 Березня 2021

Фото умовне. Джерело: сторінка ЛКП Зелений Львів

Районні адміністрації Львова завершили цьогорічні тендери на озеленення території міста – на послуги спрямували 11,7 млн грн. Станом на 18 березня догляд за насадженнями замовили чотири з шести районів Львова: Залізничний, Шевченківський, Франківський та Сихівський.

Водночас на стадії розглянутих пропозицій перебуває закупівля Личаківської районної адміністрації з обрізки дерев, а також два тендери Сихівської райадміністрації з утримання квітів та покосу газонів.

Ще три тендери від Личаківської, Галицької та Залізничної райадміністрацій − на стадії кваліфікації переможця. Йдеться про утримання зелених насаджень та обрізку дерев у Львові та на приєднаних до міста територій.

Майже шість мільйонів для приватників

Найбільше замовлення серед приватних підрядників отримав львівський підприємець Микола Коминський. Він обрізатиме, викорчовуватиме та висаджуватиме дерева і кущі в Сихівському районі за 1,9 млн грн.

Це не перше замовлення підприємиця з озеленення, обрізки дерев, кущів чи покосу газонів. У 2020 році він отримав відповідних замовлень на 4,7 млн грн також від Сихівської районної адміністрації.

Наступний договір на 1,6 млн грн підписали у Шевченківському районі з підприємцем Володимиром Дециком. За ці кошти він зрізатиме аварійні та сухостійні дерева та обрізатиме зелені насадження.

Підприємець зареєстрований з 2016 року в Пустомитівському районі. Протягом 2020-2021 років він отримав державних замовлень на 3,2 млн грн включно з поточним договором. При цьому підприємець не вперше доглядає Шевченківський район – минулого року з ним підписали договір на покіс газонів за 1,2 млн грн.

А от колишній працівник ЛКП «Зелений Львів», підприємець Володимир Чишинський, обрізатиме та зніматиме аварійні дерева в Залізничному районі за 1,4 млн грн.

Володимир Чишинський працював головним інженером ЛКП «Зелений Львів» до 2020 року. Це редакції «НГ. Львів» підтвердили в комунальному підприємстві, те саме розповів нам і підприємець. Після звільнення з ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський заснував ТОВ «Грін Львів», яке спеціалізується на ландшафтних послугах.

А як підприємець Чишинський зареєстрований 2015 року. За даними проєкту Clarity, перші державні замовлення він отримав у 2019 році – уклав три прямі угоди з Пустомитівською міською радою та Пустомитівським міським житлово-комунальним підприємством. А вже з 2020 року підприємець почав брати участь у відкритих торгах.

Протягом останніх двох років він отримав замовлень на 5,2 млн грн, враховуючи поточну угоду. Зокрема 3,6 млн грн минулого року йому спрямувала Залізнична районна адміністрація за озеленення та благоустрій газонів.

Ще один приватний підрядник – ТОВ «Озеленення Галичини» − зрізатиме та зніматиме аварійні дерева за 844 тис. грн у Франківському районі. Фірмою володіють львів’яни Зеновій Луцко, Ярослав Берянич та Василь Сеник. Це перше велике замовлення компанії протягом 2020-2021 років. Однак, за даними проєкту Clarity, фірма не вперше доглядає Франківський район – з 2018 року вона отримала відповідних замовлень на 1,8 млн грн.

Шість мільйонів для своїх

Решту поточних замовлень на озеленення районів розподілили між собою дочірні підприємства ЛКП «Зелений Львів». Це комунальне підприємство підпорядковане департаменту містобудування Львівської міської ради. Спеціалізується на догляді за озелененням та благоустроєм.

Так, дочірнє підприємство «Скнилів-парк» отримає 1,8 млн грн за формування та зняття аварійних дерев у Залізничному районі. Ще 1,8 млн грн за аналогічні послуги та догляд саджанців дістанеться ДП «Боднарівка» у Франківському районі. А от ДП «Парк-Високий Замок» опікуватиметься зрізкою аварійних та сухостійних дерев, подрібненням пнів та обрізкою насаджень опікуватиметься в Шевченківському районі за 1,9 млн грн. Натомість у Сихівському районі за догляд за багаторічними кущами ДП «Личаків-парк» отримає 200 тис. грн. Ще стільки ж на цій території – саме ЛКП «Зелений Львів» за подрібнення пеньків.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.