Співробітники медіахолдингу Козака купили телеканал у директора «НТА»

24 Лютого 2021

Львівський медіаменеджер Роман Любицький продав ТОВ «Тайм-медіа», якому належить канал «Перший незалежний», співробітникам медіахолдингу Тараса Козака. Про це «Наші гроші. Львів» дізнались із реєстру підприємств.

Офіційно власниками «Тайм-медіа» стало ТОВ «Медіахолдинг новини», яке заснувало 100 працівників заборонених раніше телеканалів Козака Zik, NewsOne і 112 Україна. До статутного капіталу медіахолдингу кожен із них вніс лише по одній гривні.

На момент публікації Роман Любицький був директором проданої «Тайм-медіа», статутний фонд якої складає 375 тис. грн. У коментарі «Детектору медіа» він раніше не підтвердив продаж:

«Я зараз не можу надати коментар — я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації», — повідомив Любицький.

«Детектор медіа» 24 лютого опублікував інформацію із джерел, що співробітники медіахолдингу Козака створюють свій канал на базі львівського «Першого незалежного». І навіть опублікував рекламні макети нового телеканалу.

Фото: Детектор медіа

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти депутата Верховної Ради Тараса Козака. В результаті його відімкнені телеканали продовжили роботу на YouTube.

Роман Любицький є керівником ТОВ «Престайм.ком.юа» (сайт і радіо «Вголос») і ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство» (телеканал НТА). Ці медіа-ресурси перебувають під впливом членів ВО «Свобода» та екс-депутата Львівської міськради, а тепер депутата Львівської облради від ЄС Григорія Козловського. При цьому офіційним власником «Престайм.ком.юа» є Володимир Андрусів, а «НТА-Незалежне телевізійне агентство» через дві фірми – Андрій Мисик та Дмитро Добродомов.

Хто володіє твоїми новинами