Лісничому Рава-Руського лісництва присудили 90 тисяч застави у справі про 70 тисяч хабара

10 Лютого 2021

Фото Львівської обласної прокуратури

Галицький районний суд Львова призначив запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з можливістю внесення майже 91 тис. грн застави лісничому Рава-Руського лісництва Жовківського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс». Лісничого підозрюють в отриманні хабара за незаконний відпуск деревини. 

Джерело: ухвала суду, оприлюднена в реєстрі 3 лютого.

Згідно із інформацією в реєстрі, лісничий отримував 700 грн за кожен метр кубічний деревини за її безперешкодне вивезення з лісництва без накладної і оплати в касу підприємства. За кілька днів до нового року він спочатку отримав 14 тис. грн, а після різдвяних свят – ще 14 тис. грн. 

Останню частину хабара, 42 тис. грн, передали 27 січня. Причому 40 тис. грн із них були імітаційними, а лише 2 тис. грн – справжніми. Того дня його затримали, а наступного повідомили про підозру в одержанні хабара (ч.3 ст. 368 ККУ). Чоловікові, у разі доведення вини, загрожує від 5 до 10 років ув’язнення. 

Окремою ухвалою суду дозволив відсторонити підозрюваного від посади лісничого.

Нагадаємо, суд також розпочав розгляд справи про обвинувачення генерального директора обласного комунального підприємства «Галсільліс» Володимира Мельника. Його також звинувачують в отриманні хабара (ч. 3 ст. 368 ККУ) від керівника Яворівського дочірнього підприємства «Галсільлісу». Мова йшла про отримання коштів за кожен офіційно реалізований підприємством кубометр лісопродукції. Наступне засідання відбудеться 1 березня.

Чому підозрюваний в хабарництві керівник «Галсільлісу» повернувся на роботу