Чому підозрюваний в хабарництві керівник «Галсільлісу» повернувся на роботу

30 Вересня 2020

Володимир Мельник, фото з сайту Галсільлісу

Генеральний директор обласного комунального підприємства «Галсільліс» Володимир Мельник, якого у січні затримували за хабар, вийшов на роботу через те, що суд повернув його справу прокуратурі.

У липні цього року обвинувальний акт у справі Володимира Мельника отримав Шевченківський районний суд Львова. Його звинувачують в отриманні хабара (ч. 3 ст. 368 ККУ) від керівника Яворівського дочірнього підприємства «Галсільлісу». Як повідомляла тодішня прокурорка Львівської області Ірина Діденко, вимагав від підлеглих гроші за кожен офіційно реалізований підпорядкованим йому підприємством кубометр лісопродукції. Поліції вдалося зафіксувати передачу 17,8 тис. грн та 300 дол. чергової частини «траншу» від керівника районного підрозділу до обласного.

Зображення Прокуратури Львівської області

Терміни відсторонення Мельника від посади генерального директора «Галсільлісу» кілька разів продовжували, востаннє до 7 вересня цього року. За кілька днів до цього, 3 вересня, прокурори подали клопотання про продовження відсторонення. Однак 7 вересня Шевченківський районний суд повернув обвинувальний акт, і, відповідно, повідомила прес-служба прокуратури, клопотання про відсторонення суд вже не розглядав.

Обвинувальний акт суддя Оксана Федорова повернула після клопотання адвоката Володимира Мельника. Він стверджував, що документ не містить конкретних даних про злочин, твердження суперечать один одним, не зазначено, де конкретно в автомобілі було знайдено та звідки вилучено гроші тощо. Суддя теж погодилась із «неконкретністю», а тому клопотання адвоката задовольнила.

На думку адвоката, який на прохання «Наші гроші. Львів» ознайомився з ухвалою суду, її з великою вірогідністю скасує апеляційний суд. Прокуратура вже звернулась зі скаргою.

Володимир Мельник, як повідомляв Zaxid.net, вийшов на роботу 21 вересня.

У липні Шевченківський районний суд отримав обвинувальний акт ще по трьом фігурантам розслідування, один із яких керівник Яворівського дочірнього підприємства «Галсільлісу» Роман Сухович. Інші – працівники Івано-Франкового лісництва Яворівського ДЛГП «Галсільліс», у справах яких мова йде про збут необлікованої деревини за готівкові кошти.

Внесені за керівника Яворівського дочірнього підприємства «Галсільлісу» понад 168 тис. грн застави суд стягнув в дохід держави. Як виявилось, підозрюваний вже після обрання запобіжного заходу наголошував свідкам про необхідність дотримуватися однієї позиції під час допитів, одного зі свідків переконував не брати участь у проведенні слідчих дій. Крім того, СБУ виявило, що він змінив адресу проживання і про це не повідомив.