Чернівецька лікарня закупить додатковий рентген за понад чотири млн грн через велику кількість хворих на коронавірус

04 Листопада 2020

Міська лікарня №1 Чернівецької міськради за результатом відкритих торгів уклала договір із ТОВ «Формедікал» на закупівлю рентген апарату за 4,41 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro. За договором придбають пересувну рентген-систему Zen-7000 південнокорейської компанії Genoray. Поставити товар фірма-переможець повинна до 15 грудня.

У лікарні повідомили, що потреба в додатковому обладнанні виникла через те, що з березня медичний заклад приймає хворих на коронавірус (COVID-19) і необхідно проводити більше обстежень.

Рентген-система Zen-7000. Фото: Genoray

Zen-7000 — це рентгеноскопічна система з дугою типу С, що дозволяє проводити обстеження в менших приміщеннях та з мінімальною дозою опромінення. Рентген пересувний і обладнаний двома моніторами. Його також можна використовувати під час операцій, оскільки прилад може транслювати знімки та має функцію ангіографії (знімків судин).

Окрім переможця, участь у торгах взяла ще одна компанія: ТОВ «Мед Ексім» із пропозицією на 1,6 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували вартість своїх пропозицій.

Нагадаємо, що міська лікарня №1 є однією з опорних лікарень для прийому хворих на коронавірус у Чернівецькій області і з початку пандемії уклала 94 договори на 26,8 млн грн за «ковідною» процедурою, серед яких закупівля апарату ШВЛ високого класу та обладнання для лабораторії за 3 млн грн.

ТОВ «Форамедікал» зареєстровано 11 місяців тому у Києві і записана на двох осіб: Дмитра Єкімова із Києва і жителя Туркменістану Губранова Ібрагіма в рівних долях.. З часу заснування, компанія підписала 6 договорів на 7,6 млн грн, усі з яких на постачання медичного обладнання.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.