Півторамільйонний тендер на закупівлю інструментів для «швидкої» у Львові провели з порушеннями

06 Серпня 2020

Фото умовне, джерело: Stormoff

Дії двох учасників тендеру Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова на закупівлю набору для проведення загальнохірургічних процедур вартістю приблизно 1,5 млн грн мають ознаки антиконкурентних узгоджених дій.

Так, участь в закупівлі взяли підприємець Володимир Касаховський із Чернігівської області і ТОВ «Раціональна медицина» із Харківської, які під час аукціону не торгувались.

Як з’ясували експерти «Центру громадського моніторингу і досліджень», конкуренти подали авторизаційні листи від однієї компанії, що є офіційним дистриб’ютором виробника, а пропозиції завантажили в систему із різницею в 20 хвилин.

При дзвінку в компанію «Раціональна медицина» журналістці «Наші гроші. Львів» повідомили, що Касаховського зараз нема, він вийшов. Однак в подальшому заперечили роботу в одному офісі, повідомивши лише, що працюють на одному поверсів офісній будівлі. Офіційні юридичні адреси конкурентів відрізняються. Власницею «Раціональна медицина» є Валентина Усікова. Як приватний підприємець вона тричі конкурувала з Касаховським.

Крім того, «Центр громадського моніторингу та досліджень» виявив, що переможець торгів Володимир Касаховський не надав уcіх потрібних документів. Це порушення підтвердила Державна аудиторська служба України, опублікувавши інформацію про це 4 серпня на Prozorro з вимогою розірвати укладений договір.