«Прикарпаттяобленерго» придбало обладнання для ПЛР-тестування за півмільйона гривень

29 Липня 2020

Акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго» уклало угоду на закупівлю обладнання для проведення ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію. Товариство придбає автоматичну систему екстракції рибонуклеїнових кислот Auto-Pure32A у ТОВ «Діамеб» за 499 тис. грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Згідно з угодою, компанія оплатить товар частинами протягом наступних шести місяців.

Загалом з початку епідемії акціонерне товариство здійснило 14 закупівель за спеціальною процедурою звітування на загальну суму 1,35 млн грн. Здебільшого підприємство закуповувало засобі індивідуально захисту та дезінфікуючі засоби. А 0,46 млн грн з загальної суми витратили на закупівлю апарату штучної вентиляції легенів.

Власницею івано-франківського товариство «Діамеб», яке продало обладнання, є місцева мешканка Наталія Сокол, яка також володіє ще низкою компаній з продажу фармацевтичної продукції. З початку року ТОВ «Діамеб» уклало 10 угод на 639,5 тис. грн, з них дві угоди за спеціальною процедурою звітування.