Лікарня швидкої допомоги замовила медичних масок на майже мільйон гривень

29 Липня 2020

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 23 липня підписав 2 договори на закупівлю медичних масок, сумарна вартість яких складає 970 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Контракти підписали із двома компаніями: ТОВ «Веста медікал» та ПП «Виробничо- комерційна фірма «Скайінвест», а їх суми рівні – по 485 тис. грн. За одним із договорів придбають тришарові медичні маски. За іншим договором зазначені одноразові процедурні маски. Вартість масок у обох контрактах становитиме 4,85 грн за штуку.

На запитання журналіста «Наші гроші. Львів», чи аналогічний цей товар і чому в такому випадку закупівлю розділили між двома фірмами, у лікарні повідомили, що прокоментують ситуацію, однак жодного коментаря на момент публікації ми так і не отримали.

Більшість медичних закладів Львівської області зараз купують маски саме за такою вартістю. Наприклад, Львівська обласна клінічна лікарня замовила їх по 4,95 грн за штуку. Така ж вартість і для 3-ї міської клінічної лікарні Львова. Натомість у той же день, 23 липня, аналогічну закупівлю провело Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 у якої маски коштуватимуть вже 6,7 грн, що на 38% дорожче ціни для лікарні швидкої допомоги.

Львівське ТОВ «Веста медікал» належить Ганні Чорній. З початку року фірма отримала 267 державних контрактів на 42 млн грн.

ПП «Виробничо- комерційна фірма «Скайінвест» зареєстрована у місті Кам’янка-Бузька, а її власником є Володимир Скіпач. З початку 2020 року фірма отримала 464 державні замовлення, а їх сума склала понад 86 млн грн.